(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Penktadienį Laisvės alėjoje, prie buvusio „Merkurijaus“, vandens purslais nušvito fontanas.

„Sveikinu visus susirinkusius pasitikti vasaros, nes fontanai pranašauja, kad prasidėjo visų laukiamas vasaros sezonas. Miesto tarybos sprendimu fontanų priežiūra perduota „Kauno vandenims“, todėl tikimės, kad fontanai veiks nepriekaištingai. Be to, prašysime „Kauno vandenų“, kad atidarytų dar vieną fontaną prie Vytauto didžiojo tilto. Jis džiugintų ne tik užsukančius į Kauno senamiestį, bet ir būtų matomas važiuojantiems Marvelės gatve.

Labai noriu, kad kauniečiai būtų sąmoningi ir apdairūs, kad saugotų veikiančius fontanus, kad nemestų į juos šiukšlių, nepiltų jokių chemikalų, nes tokie veiksmai paskui brangiai kainuoja. Tikiu, kad sudrausminsite tuos, kurie to nesupranta. Iš anksto Jums dėkoju“, – sakė meras Andrius Kupčinskas.

Jis artėjančios Motinos dienos proga pasveikino čia atėjusias mamas. Meras kartu su miesto tarybos nariu Gediminu Žukausku atėjusioms moterims dalijo gėlių žiedus.

„Kauno vandenų“ generalinis direktorius Vilius Burokas sakė, kad įmonė pasirengusi rūpintis fontanais, tačiau jų teikiamas grožis priklauso ir ne tik nuo įmonės darbuotojų, bet ir nuo miestiečių sąmoningumo. Direktorius palinkėjo visiems gražaus vasaros sezono prie veikiančių fontanų ir rankos mostu pažadino fontaną.

Poetas Edmundas Janušaitis paskaitė ištrauką iš naujausios knygos „Žaliakalnio brukas“. Jis akcentavo, kad vanduo simbolizuoja gyvybę, todėl žmogus ir vanduo sudaro darnią vienovę.

Eiles skaitė ir Laisvės alėjos siela vadinamas poetas Gintaras Patackas.

Susirinkusiems linksmas melodijas grojo ką tik profesionalių pučiamųjų instrumentų orkestrų konkurse pirmąją vietą laimėjęs „Ąžuolyno“ orkestras.

Kaune šią vasarą veiks šeši fontanai: Laisvės alėjoje, Steigiamojo Seimo aikštėje, prie Maironio gimnazijos, Rotušės aikštėje, Karo muziejaus sodelyje, prie Muzikinio teatro ir prie Kauko laiptų.

Iš viso fontanų remontui ir sutvarkymui, priežiūrai bei elektros sąnaudoms šiais metais skirta 100 tūkst. litų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: