(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Birželio 7 d., pirmadienį, 17 val. Kauno menininkų namuose Mildos Kiaušaitės pirmosios personalinės fotografijų parodos „Varno pasakos“ atidarymas.

„Gyvenime tikiu dviem dalykais – amžina kaita bei amžinu pastovumu. Žmogus yra tarytumei upė – visąlaik bekintą aplinkybės, vis tolyn plukdomi vandenys mus kiekvieną akimirką paverčia kitais, lygiai kaip krantai ar tėkmės kryptis nulemia mūsų savastį, neleisdami būti palaikytais ar pasivadinti jau kita upe.

Jaučiuosi per jauna, kad pasakočiau apie vietas, kur manęs nėra. Esu sklidina klausimų, o ne atsakymų. Tad ir „Varno pasakos“ – tai mitai ir sykiu tikri pasakojimai apie man brangias vietas, pasaulį, kuris slepiasi po racionalaus proto luobu.

Senosiose Šiaurės Amerikos indėnų kultūrose varnas – pasaulio sutvėrėjo, pirmojo protėvio simbolis. Tuo tarpu man visa žmogaus ar žmonijos istorija – tai jo esaties dalis, vidinis Varnas, nepažintas ir neištyrinėtas „aš“, begalinis ir visad kintantis.

Aš tik mėginu:
Kalbėti apie tai,
Ką matai:
Apie dumblą
Ir ežerą,
Ir ežį, žinoma.
Tik niekada nepamiršti,
Kad visa, ką kalbi,
Esi
Tu.”

Paroda veiks iki liepos 2 d.

Kviečiame apsilankyti pirmadienį-ketvirtadienį 10–18 val; penktadienį 10–16:30 val. Įėjimas nemokamas. Informacija tel. (8–37) 22 31 44, www.kmn.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: