(c) R. Vilko archyvo nuotr.

Šeštadienį vakare Kauno geležinkelio stotyje įveikęs dvylika konkurentų E.Butiuto pasipuošė „Red Bull Street Style“ čempiono grandine. Trakiškis tikisi nelikti paskutinis ir varžydamasis su nugalėtojais iš kitų 52 šalių pasaulio finale PAR mieste Keiptaune.

Tarsi piko metu pilna Kauno geležinkelio stoties keleivių salė sveikino trylika Freestyle futbolo pionierių. Daugiausia simpatijų nusipelnė jauniausias dalyvis dešimtmetis Klaudijus ir vienintelė turnyro mergina Kamilė, tačiau plojimų žiūrovai negailėjo visiems dalyviams.

Lietuvos finale Kaune geriausius kamuolio virtuozus vertino geriausias 2007 m. Lietuvos futbolo A lygos žaidėjas brazilas Rafaelis Ledesma (atsakingas už kamuolio kontrolę), vienas geriausių Lietuvos breiko šokęjų Laurynas Žakevičius, žinomas b-boy Lau slapyvardžiu (atsakingas už stilių) ir sporto žurnalistas bei futbolo komentatorius Gediminas Reklaitis (atsakingas už kūrybiškumą).

„Suprantu, kad čia šou, bet nepamirškite, kad futbolas žaidžiamas kojomis, todėl stenkitės jas daugiau išnaudoti“, – dalyviams patarinėjo R.Ledesma, per tris metus FBK „Kaunas“ klube įmušęs 33 įvarčius.

„Reikia išnaudoti visą aplinką, kuri jus supa – kepurė, skarelė ar skardinė gali paįvairinti jūsų pasirodymą ir padėti išsiskirti“, – antrino b-boy Lau.

Pernai pirmasis „Red Bull Street Style“ pasaulio finalas buvo surengtas futbolo mekoje San Paule, Brazilijoje. Lietuva į šį judėjimą įsijungė tik šiemet ir E.Butiuto bus pirmasis mūsų šalies futbolo kamuolio virtuozų vėliavnešys 2010 m. finale Pietų Afrikoje.

„Red Bull Street Style“ – tai futbolo ir breiko dvikovos kombinacija, tarsi šokis su kamuoliu. Taisyklės paprastos: 3 minutės, 2 žaidėjai ir 1 kamuolys. Šios sąlygos sukuria kovos lauką, kur nugali geresnė kamuolio kontrolė, kūrybiškumas ir stilius.

Du žaidėjai turi po tris minutes, kad parodytų geriausius savo triukus su kamuoliu – kamuolys perduodamas maždaug kas 20 sekundžių. Po pasirodymo speciali komisija sprendžia, kas patenka į kitą etapą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: