Gabrielės Adomaitytės piešinių paroda
(c) Kauno menininkų namų archyvo nuotr.

Kauno menininkų namuose (V.Putvinskio g. 56) nuo gruodžio 20 d. iki 2012 m. sausio 30 d. eksponuojama Kauno dailės gimnazijos mokinės Gabrielės Adomaitytės piešinių paroda.

Parodos atidarymas gruodžio 22 d., 17 val. Įėjimas nemokamas. Kviečiama apsilankyti pirmadienį-ketvirtadienį 10–18 val; penktadienį 10–16:30 val.

„Būna dienų, kurios skirtos sėdėti vienam žmogui prie vieno popieriaus lapo. Tai būna dienos, kai padėtas taškas susilieja su kitais padėtais taškais ir tampa kažkuo kitu. Kitu pasauliu? Jei taip, dalintis pamatytais pasauliais gera ir net būtina. Kartais tuos pasaulius atrandu ne gamtoje, ne savyje, bet kituose žmonėse.

Žmonės ateina ir išeina, todėl svarbu spėti juos kuo giliau paslėpti taške, nuo kurio viskas prasideda, linijoje ar detalėje. Tas detales piešiniuose lipdau iš lėto, tai –meditacija. Kai kuri naują erdvę, išryškėja tai, kas tavo viduje. O eskizai, kasdieniai pastebėjimai, padeda pažinti aplinką ir rasti joje savo vietą.

Tam, kad galėtum sustabdyti visą pasaulį, turi stebėti viską, kas vyksta aplink ir tai nuoširdžiai pajausti. Reikia išsilaisvinti iš savęs ir tapti gatvėje nerūpestingai dainuojančiu vaiku ar liūdna skulptūra prašmatniausių rūmų kieme. Ir tada jau dėti taškus, – pasakoja parodos autorė Gabrielė Adomaitytė.

Kauno menininkų namų informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: