Galimybė internetu stebėti, kaip valomos Kauno miesto gatvės
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Nuo šiol visi kauniečiai turės galimybę visą parą internetu stebėti, kaip tvarkomos mieto gatvės. Paspaudus šią nuorodą, miestiečiai bus nukreipti į interaktyvų žemėlapį, kuriame galima stebėti, kokias gatves valo ar barsto bendrovės „Kauno švara“ mašinos.

Transporto priemonėse sumontuota vidinės kontrolės navigacinė sistema fiksuoja, kiek tiksliai kilometrų nuvažiuoja mašinos. Ši sistema leidžia tiesiogiai stebėti, kokia kryptimi bei kokiu greičiu juda transporto priemonės.

Priekaištų dėl pavėluotai valomų arba apskritai neprižiūrimų gatvių sulaukiantys kelininkai džiaugiasi, kad internete veikiantis ir visiems prieinamas gatvių priežiūros žemėlapis leis išvengti nesusipratimų.

„Paprastai, kai žmonės nemato gatves valančių mašinų, galvoja, kad niekas jų netvarko, nors iš tiesų taip nėra. Šiuolaikinės technologijos leidžia padaryti taip, kad gyventojai galėtų stebėti procesą net neišėję į gatvę. Manau, kompiuterio ekrane matant ant gatvių žemėlapio judančius taškelius, kurie vaizduoja transporto judėjimą, kils mažiau nepagrįstų abejonių dėl įmonės darbo“, – teigė UAB „Kauno švara“ Miesto valymo skyriaus viršininkas Vytas Bancevičius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: