(c) Wikimedia commons archyvo nuotr.
Anksčiau šią ligoninę vadinome Raudonojo Kryžiaus klinikine ligonine, o nuo šiol reikės vadinti Kauno klinikine ligonine.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės taryba apsisprendė dėl Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės ir Kauno 2-osios klinikinės ligoninės sujungimo į viešąją įstaigą Kauno klinikinę ligoninę.

„Sveikatos priežiūros įstaigų ir paslaugų restruktūrizavimo trečiojo etapo programoje numatyta, kad vietoje šių dviejų ligoninių turėtų atsirasti viena respublikinio lygmens įstaiga. Sprendimo esmė – proceso užbaigtumas. Dėl įvairiausių trukdžių tik lapkričio 5 dieną Registrų centre pavyko užregistruoti abiejų ligoninių reorganizacijos sąlygos.

Jei dabar nebūtų pritarta ligoninių sujungimui, Sveikatos apsaugos ministerija spręstų klausimą dėl ligonių lygmens: Kauno 2-oji ligoninė taptų regionine, o Raudonasis Kryžius – rajonine ligonine. Taip pat būtų prarasta apie 10 mln. litų Ligonių kasų ir Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų“, – paaiškino klausimą pristatęs Socialinių reikalų departamento direktorius Gediminas Jankus.

Jis taip pat patvirtino, jog sujungus Raudonojo kryžiaus klinikinę ir 2-ąją klinikinę ligonines ir įsteigus naują Kauno klinikinę ligoninę, darbuotojų neplanuojama atleisti.

„Visiems darbuotojams bus įteikti informaciniai įspėjimo lapeliai apie darbo sutarties sąlygų pasikeitimą. Darbuotojai turės teisę apsispręsti, ar nori dirbti naujoje ligoninėje, ar ne. Darbuotojams bus pasiūlyta pasirašyti sutartis su nauja ligonine. Tie darbuotojai, kurie nesutiks pereiti dirbti į naują ligoninę, bus atleidžiami, išmokant jiems pagal įstatymus numatytas kompensacijas“, – sakė G. Jankus.

Priėmus sprendimą sujungti ligonines į Kauno klinikinę ligoninę, pritarta ir Kęstučio Mazurkevičiaus atleidimui iš Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės direktoriaus pareigų ir Arvydo Rimkevičiaus atleidimui iš Kauno 2-osios klinikinės ligoninės direktoriaus pareigų nuo viešųjų įstaigų išregistravimo iš Juridinių asmenų registro dienos. Laikinai naujosios ligoninės direktoriaus pareigas eis K. Mazurkevičius, kol konkurso būdu bus išrinktas ir paskirtas direktorius (vyriausiasis gydytojas). Konkursas užtruks maždaug 1 – 1,5 mėnesio.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: