Geriausiai tvarkomai seniūnijai įteiks traktoriuką
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Gruodžio 8 dieną, ketvirtadienį, 14 valandą, Samylų kultūros centre (J. Biliūno g. 106, Šlienava) Kauno rajono savivaldybės administracija rengia Seniūnų dieną.

Jos metu bus paskelbti apžiūros-konkurso geriausiai tvarkomoms seniūnijoms rajone išrinkti rezultatai. Seniūnijai nugalėtojai bus įteiktas traktoriukas su šienavimo ir sniego valymo įranga, o dviejų antrųjų vietų laimėtojoms atiteks savaeigės vejapjovės.

Taip pat Seniūnų dienos darbotvarkėje – klausimai dėl šių ir 2012 metų biudžetų, Kauno rajono vietos veiklos grupės informacija apie projektines galimybes.

Kauno rajono savivaldybė iki šiol rengė du tradicinius konkursus-apžiūras: gražiausioms sodyboms ir gražiausiems sodų sklypams išrinkti. Siekdama skatinti seniūnijas puoselėti kaimų, miestų ir miestelių gyvenamosios aplinkos tvarkymo ir priežiūros kraštovaizdžio kūrimo tradicijas ir etnografiniams regionams būdingų bruožų tęstinumą, ugdyti seniūnijų kūrybingumą ir išradingumą tvarkyti joms priskirtas teritorijas, puoselėti kraštovaizdžio kūrimo tradicijas šiemet surengta dar viena apžiūra-konkursas geriausiai tvarkomoms seniūnijoms rajone išrinkti.

Vertinant seniūnijas daugiausia dėmesio buvo kreipiama į tai, kaip tvarkoma ir prižiūrima visa seniūnijos teritorija – seniūnijos, valstybinė ir privati žemė. Stebėta kelių, pamiškių, vandens telkinių pakrančių priežiūra ir tvarkymas, seniūnijos ir bendruomenės dalyvavimas seniūnijos teritorijos priežiūros, tvarkymo ir kraštovaizdžio formavimo procese – teritorijų prie daugiabučių namų ir valstybei priklausančių (socialinio būsto) gyvenamųjų namų, viešųjų teritorijų (parkų, vandens telkinių ir kt.) tvarkymas, domėtasi, ar puoselėjami etnografiniai elementai ir mažosios architektūros formos – koplytstulpiai, kryžiai, nuorodos, suoleliai, žibintai ir kt., kaip tvarkomi ir prižiūrimi želdynai ir gėlynai.

Domėtasi, ar yra sudarytos patogios sąlygos gyventi, dirbti ir ilsėtis; ar patogu orientuotis atvykstantiems; ar yra saugi ir patogi pėsčiųjų takų struktūra pasiekti svarbius objektus dirbantiesiems, mamoms su mažais vaikais, neįgaliesiems asmenims, senjorams; ar prižiūrimi svarbūs seniūnijos kultūros ir gamtos objektai; ar įrengta informacija apie seniūniją atvykstantiems; kiek viešųjų erdvių (poilsio zonų), kokia įrengta infrastruktūra.

Papildomi balai skirti už naujas idėjas kuriant kraštovaizdį, tvarkant atliekas, diegiant pažangias technologijas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: