Gerumo karvutės atkeliavo į Kauną
(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Vakarų Europoje gražia tradicija tapusi originali labdaros akcija praeitų metų pabaigoje buvo įgyvendinta Vilniuje, o dabar atkeliavo ir į Kauną.

Verslo įmonės ir privatūs asmenys įsigijo beveik dvidešimt natūralaus dydžio karvių figūrų, o už jas gauti pinigai buvo skirti labdarai. Vėliau menininkai jas išradingai dekoravo, kad taip papuoštos karvutės galėtų būti eksponuojamos viešose miestų erdvėse, kur toliau kviečia žmones aukoti labdarai.

Karvė pasirinkta kaip švelnumo, gerumo simbolis.

Praeitų metų pabaigoje įgyvendinta akcija buvo pirmoji Lietuvoje. Menininkų dekoruotos karvutės buvo pavadintos Gerumo karvutėmis, o jas pamatyti iki šiol galima prie prekybos centro „Europa“ Vilniuje.

Dabar dalis karvučių pradeda kelionę per Lietuvą. Iki metų pabaigos jas bus galima išvysti prie prekybos centro „Molas“ Kaune. Netoli ką tik atidarytos vaikų žaidimų aikštelės įkurdintos karvutės džiugins kauniečių akis išskirtiniais piešiniais ir kvies aukoti likimo nuskriaustiems vaikams.

Karvutes margino apie 20 žinomų Lietuvos menininkų, tarp kurių buvo dailininkai Sigutė Ach, Kunigunda Dineikaitė, Arūnas Žilys.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: