(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Penktadienį baigėsi terminas pateikti paraiškas „Girstučio“ kultūros ir sporto rūmų pramoginės dalies valdymo ir naudojimo koncesijos konkursui. Kauno miesto savivaldybei buvo pateiktas vienas, tačiau patrauklus pasiūlymas.

Minimali būtina investicijų suma, kurios buvo reikalaujama iš koncesininko, yra 1,2 mln. litų. „Verslininkai siūlo investuoti ne tik privalomus 1,2 mln. litų, bet ir dar 1 mln. litų. Tai bus pirmas atvejis Kaune, kai koncesininkas neprašys iš mūsų koncesijos mokesčio, o dar pats papildomai investuos“, – teigė koncesijos komisijos pirmininkas, administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius.

Visas pagal projektą rekonstruotas „Girstučio“ patalpas numatoma padalinti į dvi dalis: sportinę ir pramoginę. Sportinę dalį planuojama perduoti eksploatuoti Kauno plaukimo mokyklai, o būsimą vandens pramogų dalį – privačiam investuotojui.

Su privačiu investuotoju bus sudaryta koncesijos sutartis, pagal kurią jam bus pavesta valdyti ir naudoti dalį rekonstruotų patalpų, t.y. apšilimo baseiną ir kitas patalpas, kuriose jis vykdytų ūkinę komercinę veiklą. Koncesininkas privalės sudaryti sąlygas organizuoti plaukimo sporto varžybas 25 metrų ilgio baseine. Koncesininkas privalės prisiimti visą su rūmų eksploatacija ir naudojimu susijusią riziką. Numatomas koncesijos terminas yra 15 metų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: