(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Praėjusios savaitės duomenimis sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (toliau – ŪVKTI) Kauno apskrityje yra būdingas įprastam gripo sezonui ir siekia 57,1 atv./ 10 000 gyventojų per savaitę. Įvertinus iš Kauno apskrities teritorijoje esančių asmens sveikatos priežiūros įstaigų gautą informaciją nustatyta, kad didžiausias sergamumas yra Kauno mieste – rodiklis siekia 65,4 atv./ 10 000 gyventojų per savaitę. Mažiausiai peršalimo ligos kamuoja Birštono miesto gyventojus – 30,9 proc. Daugiausiai serga vaikai – net 74 proc. visų registruotų atvejų.

Kauno visuomenės sveikatos centras praneša, kad gripo atvejų kol kas nustatoma retai, po kelis atvejus Kauno mieste, Kėdainių ir Prienų rajonuose. Gripas sudaro tik 0,3 proc. nuo viso sergamumo.

Per savaitę sergamumas gripu ir ŪVKTI padidėjo Kauno miesto ir rajono, bei Birštono savivaldybėse, sumažėjo Kaišiadorių, Kėdainių, Jonavos, Prienų ir Raseinių rajonų savivaldybėse.

Lyginant su ankstesniųjų metų tuo pačiu laikotarpiu, šiemet sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno mieste ir Kauno rajone yra nežymiai didesnis. Pernai tuo metu Kauno mieste rodiklis siekė 46,5, o Kauno rajone 42,2 atvejo 10 000/ gyventojų per savaitę.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: