© Augusto Četkausko/sportoakimirka.lt.

Šiandien Lietuvos moterų tinklinio rinktinė išskrido į Podgoricą, kur gegužės 9-11 d. dalyvaus atrankos į 2015 m. Europos čempionatą turnyre. Pirmajame atrankos etape rinktinė susitiks su Juodkalnijos, Bosnijos ir Hercegovinos bei Estijos nacionalinėmis ekipomis, į antrąjį etapą pateks dvi geriausios grupės komandos.

Vyriausioji trenerė Daiva Simokaitienė buvo patenkinta rinktinės pasiruošimu: „Pernai žaidėme tik dvejas draugiškas rungtynes, o šiemet – net devynias. Turnyras Lenkijoje buvo labai naudingas, nes teko žaisti prieš aukšto lygio, fiziškai stiprias komandas, kokios ir laukia mūsų Juodkalnijoje. Grupėje pajėgiausios turėtų būti Bosnijos ir Hercegovinos tinklininkės, tačiau kiekviena komanda turi tokią pačią 50% tikimybę laimėti ar pralaimėti. Galbūt mums jau atėjo metas pagaliau įveikti Estijos rinktinę – pernai jai pralaimėjome. Kiek mes pačios nusiteiksime kovai, kiek norėsime laimėti, tiek ir pasieksime“.

„Per 13 metų esu žaidusi penkiose skirtingose šalyse, tačiau prieš tai niekada neteko stovėti aikštelėje skambant Lietuvos himnui, džiaugiuosi kaip mažas vaikas. Be galo didžiuojuosi atstovaudama Lietuvai, tai man didelė garbė“, – kalbėjo komandos kapitonė Valdonė Petrauskaitė.

Rinktinės vadovas Vidas Makauskas teigė: „Tokiai sporto šakai kaip tinklinis yra būtina turėti nacionalinę rinktinę. Užteko šiemet pasiruošimo etape nuvykti žaisti draugiškų rungtynių į Lenkiją ir Latviją, iškart sulaukiau skautų, besidominčių tam tikromis žaidėjomis, skambučių. Lietuvos čempionate tarpusavyje žaidžia vos kelios komandos, kaip jaunoms žaidėjoms tobulėti? Pasirodę tarptautinėse arenose tinklininkės turi galimybę būti pastebėtos ir išvykti į stiprius klubus, pasiekti aukštą meistriškumo lygį. Tuomet ir rinktinė ateityje bus pajėgi pasiekti dar geresnių rezultatų“.

Rinktinės vadovas džiaugėsi, kad sekmadienį draugiškose varžybose su latvėmis susižeidusi centro puolėja Viltė Makauskaitė sparčiai sveiksta: „Mums labai padėjo LTOK ir Dalius Barkauskas, pastatęs Viltę ant kojų – ji jau gali vaikščioti, gali pašokti, galės ir žaisti.“

Galutinis Lietuvos moterų rinktinės sąrašas:

Jungėjos: Raimonda Strelkauskaitė, Akvilė Kontvainaitė (abi – Jonavos „Achema-KKSC);

Centro puolėjos: Viltė Makauskaitė (Jonavos Achema-KKSC“), Neringa Grikštaitė („Yvoir“, Belgija);

Laisvosios puolėjos (opozitės): Valdonė Petrauskaitė (Baku „Lokomotiv“), Gintarė Stauskytė (Kauno „Heksa“), Agnė Daunytė ir Kamilė Kučinskaitė (abi – Jonavos „Achema-KKSC“);

Priiminėjančios (krašto) puolėjos: Erika Kliokmanaitė („Kalais“, Prancūzija), Monika Šalkutė (Sirakūzų universitetas, JAV), Karolina Uvarovaitė (Jonavos „Achema-KKSC“).

Libero – Inga Vainilavičiūtė (Jonavos „Achema-KKSC“).

Atrankos varžybų Juodkalnijoje tvarkaraštis:

Gegužės 9 d. 16.30   Lietuva – Estija

Gegužės 10 d. 16.30 Lietuva – Bosnija ir Hercegovina

Gegužės 11 d. 20.00 Lietuva – Juodkalnija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: