(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Rugpjūčio 31 d. 13 val Ugdymo plėtotės centre bus pasirašomos sutartys su Lietuvos anglų kalbos, informatikos, chemijos, matematikos, rusų k. (užsienio) mokytojų asociacijomis bei prancūzų kalbos mokytojų ir dėstytojų asociacija, kurios laimėjo konkursą vidurinio ugdymo programų projektams aptarti ir pasirengti kūrybiškai jas įgyvendinti.

Tokio pobūdžio bendrųjų programų projektų sklaida organizuojama pirmą kartą.
Tikimasi, kad naujos bendradarbiavimo su asociacijomis formos padės atrasti bendrą sutarimą tarp dalykų mokytojų priimant sprendimus dėl programų kaitos ir padės išsiaiškinti, kokios pagalbos mokytojams reikia. Taip pat paskatins asociacijas ieškoti efektyvių būdų programų projektams aptarti ir pasirengti jas įgyvendinti.

Vertinimo komisijai projektus pateikė 10 mokytojų asociacijų. Geriausiai įvertintos asociacijos savo programose yra numačiusios šiais metais organizuoti mokymus, seminarus-laboratorijas, forumus, rengti mokytojams konferencijas, diskusijas, apskrituosius stalus, kuriuose bus aptariami vidurinio ugdymo bendrųjų programų projektai, svarstoma, kaip reikėtų programas tobulinti, kad mokiniui būtų įdomiau mokytis, kad, baigęs mokyklą, jis įgytų kuo daugiau šiuolaikiniam žmogui reikalingų kompetencijų Taip pat. planuojama asociacijų internetinėse svetainėse skleisti išsamią informaciją, kaip kuo kūrybiškiau pasirengti šių programų įgyvendinimui, kaip turėtų keistis pamoka, dirbant pagal atnaujintas vidurinio ugdymo programas mokykloje.

Atsižvelgiant į pokyčius pagrindiniame ugdyme, numatoma, kad nuo 2011 m. rugsėjo 1 d. mokyklų 11 (gimnazijų III) klasės pradės dirbti pagal pakoreguotas vidurinio ugdymo bendrąsias programas, prieš tai jas aptarus ir suderinus su švietimo bendruomene: mokytojų ir mokyklų vadovų asociacijų, tėvų ir mokinių organizacijų atstovais.

Švietimo ir mokslo ministerijos tinklalapio rubrikos „Ugdymas“ skilties „Bendrasis“ poskyryje „Svarstomi ugdymo dokumentų projektai” skelbiama išsami informacija apie vidurinio ugdymo bendrųjų programų projektus.

LR Švietimo ir mokslo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: