Organizatorių archyvo nuotr.

Ar žinojote, jog odinės rankinės gali būti sėkmingai nešiojamos net ir kelis dešimtmečius bei neprarasti savo pirminės prekinės išvaizdos? Tereikia vadovautis keliais paprastais patarimais ir jūsų mylimiausia iš natūralios odos pagaminta rankinė, kuprinė, krepšys ar portfelis išliks toks pat gražus, kaip ir pirmąją pirkinio įsigijimo dieną.

Odinės rankinės nereikalauja daug laiko skirti šios priežiūrai, tačiau keletą paprastų žingsnių, nusipirkus rankinę, derėtų padaryti kiekvienam. Pirmasis jų – rankinės impregnavimas. Impregnantas jau seniai žinomas kaip ne tik odinių rankinių, bet ir avalynės priežiūros pagalbininkas, užtikrinantis, jog gaminys yra apsaugotas nuo aplinkos veiksnių kaip lietus, sniegas, purvas. Todėl esant darganotam orui ir kartu su savimi nešantis impregnuotą rankinę, galite būti ramūs, kad joje esantys daiktai neperšlaps ir bus apsaugoti nuo drėgmės. Impregnavimui yra naudojami specialūs purškikliai, kurie tarsi nematomu sluoksniu padengia rankinės paviršių. Specialiai odiniams gaminiams arba universaliems paviršiams tinkančios priemonės ant odinės rankinės turi būti purškiamos keliais sluoksniais. Tai reiškia, jog užpurškus ant rankinės vieną sluoksnį, reikia palaukti, kol šis nudžius ir tuomet purkšti antrąjį kartą. Verta žinoti, jog nėra taip, kad užpurškus 5 impregnanto sluoksnius, odiniam gaminiui niekuomet nebebus baisūs aplinkos veiksniai. Puikiai užtenka 2-3 impregnanto sluoksnių, kadangi didesnis jų kiekis nesuteikia didesnės apsaugos. Šią procedūrą rekomenduojama kartoti mažiausiai kartą per pusę metų, atsižvelgiant į šalyje vyraujančius orus, bet galima ir dažniau.

Taip pat odinių rankinių priežiūrai yra naudojamas specialus balzamas ar kremas. Dažniausiai jis būna bespalvis ir tinkamas bet kokios spalvos odiniams gaminiams atnaujinti. Kremas ar balzamas odiniam paviršiui suteikia blizgesio, žvilgesio, natūralų odos paviršių pamaitina bei sudrėkina. Po krepšio, kuprinės, rankinės ar portfelio išvalymo kremu ar balzamu, svarbu leisti gaminiui tinkamai išdžiūti, tačiau šiukštu nedėkite rankinės tiesiai priešais saulės spindulius. Geriausia odinės galanterijos gaminį palikti kambario temperatūroje ir leisti išdžiūti natūraliai. Jeigu odinės rankinės nenešiojate kasdien, patariama ją laikyti maišelyje, kuris apsaugo gaminį nuo besikaupiančių namuose dulkių ar saulės spindulių. O jeigu namuose turite augintinį, odines prekes taip pat patariama laikyti šiems nepasiekiamoje vietoje.

Jeigu ant odinės rankinės atsirado purvo dėmių – nepanikuokite, nes šios taip pat yra lengvai išvalomos. Jeigu turite specialų odai valyti skirtą balzamą ar kremą, pirmiausia galite pabandyti nešvarumus išvalyti su juo, tačiau jei dėmės yra įsisenėjusios, jas galima valyti naudojant minkštą audinį, pamirkytą vandenyje su muilu, turinčio glicerino. Pavalius dėmelę, rankinę palikite džiūti natūraliai ir nenaudokite plaukų džiovintuvo. Taip pat galima naudoti drėgną servetėlę, tačiau jei nesate tikri, ar servetėlė nepaliks nepageidaujamų dėmių, pirmiausia pavalykite nematomą rankinės vietą, pavyzdžiui, dugną ar vidinę dalį, jeigu ji nėra išklota pamušalu. Kai ant odinio paviršiaus atsiranda ne purvo dėmės, o rašiklio žymės, vandens su muilu ar specialaus balzamo gali ir nepakakti. Šiuo atveju sprendimu gali tapti nedidelis spirito kiekis. Tačiau prieš valant odą spiritu,  būtinai išbandykite tai nematomoje prekės vietoje.

Taigi, odinių galanterijos prekių priežiūra nėra sudėtinga ar užimanti daug laiko: impregnavimas ką tik prekę įsigijus, reguliarus odos paviršiaus pamaitinimas ir leidimas šiai išdžiūti natūraliai – tik to prireikia, įsigijus iš natūralios odos pagamintą krepšį, portfelį, rankinę ar kuprinę. Jeigu iki šiol odinės rankinės neturėjote ir pavasarį norite atsinaujinti, platų odinių gaminių pasirinkimą galite rasti Domini Leather internetinėje parduotuvėje. Daugiau nei 400 skirtingų rankinių modelių geromis kainomis, jau labai greitai gali tapti jūsų!

Užsakymo Nr. KMC190072

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: