Pexels.com archyvo nuotr.

Kalėdos yra viena iš gražiausių švenčių metuose. Suburianti šeimas, giminines ir bičiulius prie plataus, kvapnaus ir gardaus šventinio stalo, ši šventė širdyse įplieskia jaukumo, šilumos ir meilės artimui ugnį, kasmet atgimstančią iš naujo. Tačiau, Kalėdos nebūtų Kalėdos be  dovanų, skaniausių kalėdinių kepinių ir gražiai bei stilingai papuoštos eglutės. Lygiai taip pat, kaip fejerverkai, kurių platų pasirinkimą galite rasti varle.lt svetainėje, yra pagrindinis Naujųjų metų simbolis, eglutė yra vienas iš pagrindinių ir svarbiausių Kalėdų simbolių. Žinoma, tai ir vieta, po kuria slepiasi metus lauktos ir išsvajotos dovanos. Tačiau, norint, kad namuose įsivyrautų jauki ir šventinė Kalėdų atmosfera bei dvasia, būtina eglutę papuošti tinkamai ir stilingai. Šiame straipsnyje rasite kelis patarimus, kaip stilingai ir gražiai papuošti Kalėdų eglutę. 

Išsirinkite eglutės dekoracijų temą arba stilių 

Prieš pradėdami puošti kalėdinę eglutę, pirmiausia turėtumėte išsirinkti temą arba stilių, kuriuo pasižymės dekoracijos. Čia galite leisti veikti savo vaizduotei ar paieškoti idėjų internete. Taip pat, dekoracijų temą galite pasirinkti ir pagal tų metų madingiausias ir einamiausias spalvas, kurios kasmet kinta. Žinoma, visada galite eglutę puošti klasikiniu būdu arba pasirinkti neutralią temą, lygiai taip pat, galite suteikti jai modernų ar net retro įvaizdį. Tačiau, nepaisant to, kokią dekoracijų temą pasirinksite, labai svarbu, kad visos dekoracijos tarpusavyje derėtų, tiek išvaizda, tiek savo dydžiu. 

Pradėkite nuo girliandų

Nesvarbu, ar namuose puošite gyvą, ar dirbtinę eglutę, pagrindinė ir viena svarbiausių taisyklių – puošimo darbus pradėti nuo girliandų kabinimo. Taip yra dėl to, kad uždėti kalėdines lemputes ant jau papuoštos žaisliukais eglės gali būti sudėtinga, o gautas vaizdas, dažniausiu atveju, tikrai nedžiugina. Jei ant eglutės pirmiausia uždėsite lemputes, bendras eglutės vaizdas atrodys estetiškai gražiai ir užbaigtai. Priklausomai nuo pasirinktos eglutės dekoravimo temos, galite pasirinkti vienspalves arba spalvotas eglutės girliandas. Taip pat, labai svarbu, kad girliandos ilgis būtų pasirenkamas tinkamai. Lempučių girliandą turėtų būti nei per ilga nei per trumpa. Per trumpa girlianda neuždengs visos eglutės, todėl ji atrodys neužbaigta, na, o per ilga lempučių girliandą per daug apkraus eglutę, todėl ji gali atrodyti ne itin gražiai. Teigiama, kad 60 cm aukščio eglutei reikia girliandos, kuri turi maždaug 100 lempučių. 

Atsakingai pasirinkite eglutės žaisliukus

Žaisliukai yra svarbiausia eglutės dekoracija, suteikianti jai išskirtinumo ir grožio. Dėl šios priežasties, būtina juos rinktis atsakingai bei atsižvelgiant į tai, kokią temą ar eglutės stilių pasirinkote. Didžiausias eglutės žaisliukų privalumas – plati jų įvairovė. Žaisliukai eglutei gali būti įvairiausių dydžių, formų bei dizainų, todėl, galite būti garantuoti, kad tikrai rasite pačius gražiausius, eglutės bei namų stilių papildančius žaisliukus. Teigiama, kad norint, kad eglutė atrodytų estetiškai gražiai, reikėtų pasirinkti vienodo dizaino, bet trijų skirtingų dydžių žaisliukus ir juos logiškai bei tolygiai paskirstyti per visą eglutę. Žinoma, visada galima derinti ir dviejų skirtingų spalvų žaisliukus, tačiau, labai svarbu, kad jų spalva tarpusavyje derėtų. Taip pat, žaisliukai eglutei gali būti gaminami iš skirtingų medžiagų. Tradiciniais ir klasikiniais laikomi stikliniai – jie turi prabangią išvaizdą, tačiau, yra labai trapūs ir lengvai dūžta. Dėl šios priežasties, didžioji dauguma šiuolaikinių kalėdinių dekoracijų yra gaminamos iš plastiko, kadangi, pasižymi patvarumu ir ilgaamžiškumu. Žinoma, galima rasti eglutės žaisliukų, kurie yra gaminami ir iš kitų medžiagų, pavyzdžiui, medžio ar net metalo. 

Nepamirškite papuošti eglutės viršūnės 

Eglutės viršūnė yra pagrindinis eglutės akcentas suteikiantis pagrindinį ir bendrą kalėdinės eglutės įvaizdį. Tradiciškai, eglutės viršūnė yra puošiama žvaigždės, kuri istoriškai siejama su Betliejaus arba Kalėdų žvaigžde, kuri buvo kelrodė žvaigždė trims išminčiams, keliavusiems pas ką tik gimusį Jėzų Kristų, formos dekoracijomis. Taip pat, populiaru žvaigždės viršūnę puošti ir angelais bei kitų formų dekoracijomis. Renkantis kalėdinės eglutės viršūnę, svarbu atsižvelgti į vyraujančias kalėdinių žaisliukų spalvas, bendrą eglutės temą/stilių. 

Eglutę užbaikite papildomomis dekoracijomis 

Norėdami, kad Kalėdų eglutė atrodytų užbaigta ir estetiškai graži, turėtumėte pasirūpinti kitomis, ne ką mažiau svarbiomis dekoracijomis. Puikiu būdu užbaigti eglutės dekoravimą gali tapti dirbtinis sniegas, kuris suteiks eglutei natūralų, apsnigtos eglutės įvaizdį. Nepamirškite ir kalėdinės eglutės „sijono“, kuris paslėps natūralios eglutės kotą arba dirbtinės eglutės kojas ir suteiks puikų estetinį eglutės vaizdą.

Užsakymo Nr. KMC210174

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: