pixabay.com archyvo nuotr.

Stumdomos durys palengva užima nišą rinkoje, nors klasikinio tipo durys vis dar neužleidžia joms pagrindinių pozicijų. Tačiau verta dėmesio tai, jog tokios durys pastate leidžia sutaupyti daugiau vietos, jomis patogu naudotis.

Kuriose vietose yra naudinga naudoti stumdomų durų sistemas?

Stumdomų durų sistemos labai yra naudingos tose patalpose, kurios yra nedidelės. Tarp tokių patalpų galima paminėti – persirengimo kambarius, sandėliukus, kur laikomas ūkinis patalpų švaros priežiūros inventorius, namų apyvokos daiktai ir kt. Pro tokias duris žmonėms labai patogu vaikščioti, nes jų nereikia varstyti.

Tą patį galima pasakyti apie butą su siauru koridoriumi, iš kurio patenkama į keletą kitų patalpų. Čia stumdomos durys yra labai patogios, nes klasikinės durys su išorėn atsidarančiomis varčiomis labai apsunkina judėjimą ir užgožia nemažą plotą laisvos erdvės. Stumdomų durų reikėtų ir vaikų kambariui, į kurį mažieji nori patekti kuo greičiau ir patogiau.

Kokios yra žinomos stumdomų durų rūšys?

Stumdomos durys yra skirstomos į dvi rūšis – sienines ir vidines. Sieninės yra montuojamos prie sienos. Jos juda bėgiais, lygiagrečiai nutiestais sienos paviršiui. Atstūmus duris, bėgiai yra matomi. Tiesa, jie gali būti padengti maskuojančia medžiaga.

O vidinės durys yra paslepiamos pačioje sienoje, todėl jų montavimas įmanomas tik pradėjus statyti pertvaras. Sienos storis turi būti pakankamas, kad į ją būtų galima įstatyti metalinę kasetę, į kurią įstatoma stumdomoji varčia. Kasetė gali būti vienguba arba dviguba. Jos pasirinkimas tiesiogiai priklauso ne tik nuo sienos, bet ir nuo pačios durų angos pločio.

Kaip stumdomos durys gali pasitarnauti patalpos vidaus apdailai?

Stumdomas duris žmonės renkasi ne tik dėl patogaus jų naudojimo, bet ir dėl dekoratyvinio jų vaidmens. Jos pasitarnauja kaip savotiškas ekranas, atskiriantis du kambarius vienas nuo kito. Dėl gražios savo išvaizdos jos atkreips kiekvieno svečio akį.

Tie rėmai, kurie yra metaliniai, labai šauniai tinka moderniame interjere. O jeigu namuose norisi klasikinio angliško stiliaus, tada galima rinktis durų varčias su dideliais stiklais, įtaisytas ant grakštaus bėgelio.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: