Pexels.com archyvo nuotr.

„Mes gimstame, gyvename ir mirštame vieniši. Tik meilė ir draugystė padeda bent akimirkai sukurti iliuziją, jog esame ne vieni”. Orson Welles

Ši vieno didžiausių ir įtakingiausių visų laikų amerikiečių kino kūrėjų frazė tampa itin aktuali artėjant Šv.Valentino dienai. Tačiau tikrai toli gražu ne visi pasitinka ją džiugiomis nuotaikomis. Tai diena, kuomet labiau nei bet kada vieniši žmonės yra kamuojami depresyvių minčių.

Valentino diena daugeliui žmonių kelia įvairias emocijas, ir jos gali skirtis priklausomai nuo individualių patirčių, požiūrio į šventes ir gyvenimo aplinkybių. Kai kuriems žmonėms ši šventė sukuria teigiamas ir romantiškas emocijas, tuo tarpu kiti šią dieną mielai išbrauktų iš kalendoriaus. Ir tam priežasčių yra daugybė. Kelios iš jų, kodėl įsimylėjėlių diena gali būti susijusi su neigiamomis emocijomis būtų šios:

Vienatvė. Tie, kurie jaučiasi vieni arba neturi artimųjų, gali patirti didesnį emocinį sunkumą šios šventės metu, nes ji tradiciškai susijusi su poromis ir romantiškais santykiais.

Komercinės spaudos įtaka. Daugelis kritikuoja Valentino dieną kaip komercinę šventę, kurios tikslas yra skatinti pirkti dovanas. Tai gali sukelti nepasitenkinimą ir nusivylimą.

Organizatorių archyvo nuotr.

Aukštas lūkesčių lygis. Kai kurie žmonės kelia per didelius lūkesčius savo antrai pusei šios šventės atžvilgiu ir jeigu realybė neatitinka jų lūkesčių, tai gali sukelti nusivylimą, bei neigiamas emocijas.

Nesėkmingi santykiai. Jei žmogus yra nesaugus ar nepatenkintas savo esamais santykiais, Valentino diena gali dar labiau pabrėžti šiuos jausmus.

Svarbu suprasti, kad šie veiksniai yra individualūs, ir kiekvienas žmogus gali patirti šią šventę skirtingai. Kai kurie gali ja džiaugtis, tuo tarpu kitiems ji gali kelti iššūkius. Svarbu rūpintis savo emocine sveikata ir rasti būdus, kaip šią dieną pereiti taip, kad ji būtų teigiama ir maloni.

Prisiminkite, jog savo emocine gerove turite rūpintis nuolat. O įtraukdami CBD aliejus į savo kasdienybę su neigiamomis mintimis tvarkysitės kur kas lengviau ir tie dalykai, kurie anksčiau keldavo stresą, nebeatrodys tokie reikšmingi. Mylėkite save.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: