nuotr. Pexels, Taryn Elliott

Šaldytuvas yra vienas svarbiausių ir dažniausiai naudojamų buitinės technikos prietaisų. Šiais laikais šaldytuvų pasirinkimas yra platus, todėl išsirinkti tinkamą – ne tokia jau lengva užduotis, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Galbūt šiuo metu įsirenginėjate namus, o gal netikėtai prireikė seną šaldytuvą pakeisti nauju – pateiksime keletą svarbių aspektų, į kuriuos rekomenduojame atsižvelgti renkantis jūsų šeimai labiausiai tinkamą šaldytuvą.

Šaldytuvo dydis

Pirmiausia, atsižvelkite į virtuvės erdvę ir suplanavimą, kad galėtumėte tiksliai žinoti kokio dydžio bei talpos šaldytuvą jūs galite įsigyti. Atidžiai išmatuokite vietą, kurioje statysite šaldytuvą: plotį, aukštį bei gylį. Prie gautų matmenų pridėkite keletą centimetrų, kad šaldytuvo durelės laisvai atsidarytų ir būtų užtikrintas tinkamas gaminio vėdinimas bei oro cirkuliacija.

Šaldytuvo tipas

Galite rinktis kelis skirtingus šaldytuvų tipus. Mažas ar įprastas pastatomas šaldytuvas tiks vienam žmogui ar kelių asmenų šeimai. Tuo tarpu talpus dviduris šaldytuvas su funkcionaliu vidaus išdėstymu – puikus pasirinkimas didelei šeimai. Jame be vargo sutalpinsite visus reikalingus maisto produktus. Šiuo metu taip pat populiarus sprendimas – įmontuojami šaldytuvai, kurie leidžia kurti vientisą ir labiau harmoningą virtuvės erdvę.

Energinis efektyvumas

Šaldytuvas mūsų namuose įprastai veikia nepertraukiamai. Šio prietaiso veikimui nuolatos reikia elektros energijos, todėl verta rinktis kuo ekonomiškesnį gaminį, kad galėtumėte sutaupyti. Kaip tai padaryti? Ieškokite šaldytuvo, kuris turėtų aukščiausią energijos efektyvumo klasę: А, А+ arba А++.

Papildomos funkcijos

Šiais laikais modernūs šaldytuvai turi integruotas papildomas funkcijas, kurios kiekvienam gali praversti. Pavyzdžiui, „No Frost“ sistema, greito užšaldymo ar ledukų gaminimo funkcija, temperatūros kontrolė bei antibakterinė danga. Tai naudingos funkcijos, kurios suteikia papildomo komforto.

Verta paminėti, kad šaldytuvai internetu – patogus būdas apžiūrėti bei palyginti kelis skirtingus gaminius, tiesiog būnant namuose ar dar prieš vykstant į paieškas (jau žinosite, ko dairotės). Galėsite ne tik atsižvelgti į reikiamas funkcijas, bet ir atkreipti dėmesį į pirkėjų atsiliepimus, palyginti kainas ir įsigyti šaldytuvą už priimtiniausią kainos ir kokybės santykį.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: