(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

„Artėja vietos savivaldos rinkimai, todėl būtina apsispręsti dėl tiesioginių merų rinkimų įteisinimo, kad būtų laiku pasirengta šiems pokyčiams, – eidamas į Seimą pristatyti nutarimo projektą sakė vidaus reikalų viceministras Sigitas Šiupšinskas. – Kadangi kyla daug diskusijų dėl tiesiogiai renkamų merų funkcijų, Vyriausybė pateikė Seimui dvi alternatyvas, dėl kurių diskutuoti ir apsispręsti dar yra laiko, tačiau svarbiausia, kad Seimas priimtų Konstitucijos pataisas, reikalingas tiesioginiams merų rinkimams įteisinti“. Seimas po pateikimo pritarė nutarimo projektui, kuriuo siūloma Vyriausybei per tris mėnesius, priėmus Konstitucijos pataisas, parengti projektus dėl savivaldos modelio.

Vyriausybė pasiūlė Seimui pasirinkti iš dviejų alternatyvų, kokias – atstovaujamosios ar vykdomosios – valdžios funkcijas turėtų vykdyti tiesiogiai išrinktas meras.

Praėjusios kadencijos Seimas kartą jau balsavo už Konstitucijos pataisas. Vyriausybės tikslas – kuo greičiau apsispręsti dėl savivaldos modelio.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: