(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Kovo 26 d. 18 val. šeštadienį Žilvinas Vingelis ir Jūratė Zabitytė kviečia į autorinį vakarą “Iš Vėžio į Šaulį”, kuris vyks Kauno mažajame teatre.

Tai „Akustinio Fotelio” narių Žilvino Vingelio ir Jūratės Zabitytės autorinė programa, kurioje sudėti tiek rinktiniai ,,Akustinio Fotelio” kūriniai, tiek kitos jau dažnai skambančios ir dar visai naujos autorinės Žilvino dainos. Visas koncertas bus panašus į stotelių pilną kelionę autobusu iš žiemos antroje pusėje matomo Vėžio žvaigždyno į Paukščių Tako pažibą – Šaulį, todėl tai nebus tik koncertas. Tai bus kelionė. Nebus nei keistai Kalėdine tele2 muzika skambančių stotelių, nei žvaigždžių, nei to pakilimo tako… tiesą sakant, patys muzikantai tiksliai nežino, kur keliauja ir ko ten ieško. O juk tai ir nesvarbu? Šaulio pasiekimas, šiuo atveju – tik rezultatas. O tikslas, kolkas, daug tauresnis…

Žilvinas Vingelis – tai Vytauto Kernagio fondo jaunimo dainos teatro ,,Akustinis Fotelis” vadovas, renginių vedėjas, dainuojamosios poezijos festivalio ,,Po Festivalio” iniciatorius ir pagrindinis organizatorius. Judrumu, profesionaliu gitaros valdymu, priderintais autoriniais tekstais ir stulbinančiais pokyčiais scenoje stebinantis dainų autorius ir atlikėjas pradėjo koncertuoti visai neseniai, bet per paskutinius metus vienas ir su grupe surengė virš 60 pasirodymų visoje Lietuvoje.

Jūratė Zabitytė – pianistė jau spėjusi pasimokyti muzikos M. Čiurlionio menų mokykloje Vilniuje, J. Gruodžio konservatorijoje bei J. Naujalio muzikos gimnazijoje Kaune. Nuo 2010 metų birželio Vytauto Kernagio fondo jaunimo dainos teatro ,,Akustinis Fotelis” narė. Žiūrovą stebina vaikišku nuoširdumu, impulsyvumu ir , žinoma, (tai daro geriausiai) nuostabia pianino muzika.

Žilvinas ir Jūratė keliaus kartu su draugų muzikantų ir kolegų grupe. Tai fleitistė ir vokalistė Ona Peičiūtė, jaunasis ,,Akustinio Fotelio” artistas Eivinas Mineikis bei profesionalus gitarsitas Tadas Grajauskas.

,,Akustinis Fotelis” – jaunimo dainos teatras sutikęs juoktis iš saves ir savo egzistavimo konteksto. Per paskutinius gyvavimo metus dalyvavęs didžiausiuose dainuojamosios poezijos fesitvaliuose visoje Lietuvoje (Akacijų Alėja, Tai-Aš, Po Festivalio, Sostinės dienos, Senamieščio Žiogas, Vilniaus Brodas Gyvas ir kiti.)

Bilietų galima teirautis M.Daukšos g. 34 arba telefonu 8-37-408470. Bileito kaina 20, 25 Lt. Taikomos nuolaidos.

Kauno mažojo teatro informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: