Išaugo
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Telekomunikacijų bendrovės „Tele2“ pajamos trečiąjį šių metų ketvirtį sudarė 126,7 mln. litų ir buvo 2,4 proc. didesnės negu prieš metus.

Bendrovės EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją) siekė 46,6 mln. litų ir, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, išaugo 3,2 procento.

Iš viso „Tele2“ trečiojo ketvirčio EBITDA marža sudarė 37 proc. Pernai tuo pačiu metu šis rodiklis siekė 36 proc.

Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius, pažymėjo, kad nuo metų pradžios „Tele2″ toliau aktyviai investavo į bazinių stočių tinklo plėtrą. Nemažindama investicijų šioje srityje ir nuo sausio mėnesio įrengusi dar 200 naujų bazinių stočių, šiandien bendrovė valdo antrą pagal dydį trečiosios kartos (3G) tinklą Lietuvoje.

Bendrovės klientų skaičius, lyginant su analogišku laikotarpiu praėjusiais metais, išaugo nuo 1,684 iki 1,724 mln.
„Tele2“ pajamos per tris ketvirčius buvo beveik 354 mln. ir, nepaisant sumažintų skambučių užbaigimo mokesčių, išaugo – prieš metus šis rodiklis sudarė 352 mln. litų. Bendrovės EBITDA rodiklis 2011 m. sausio-rugsėjo mėn. buvo 35 proc.

„Didėjantis mūsų klientų skaičius ir mažėjant kainoms kylantis paslaugų vartojimas lėmė, kad per devynis šių metų mėnesius mūsų pajamos išaugo“, – nurodė P. Masiulis.

Rinkos analizės ir tyrimų bendrovės „RAIT“ pavasarį atliktos apklausos duomenimis, „Tele2“ yra populiariausias ir labiausiai rekomenduojamas operatorius Lietuvoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: