(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Spalio 4-ąją, Tarptautinės mokytojų dienos išvakarėse, miesto mero pavaduotoja Loreta Kekienė Rotušėje įteikė mero padėkos raštus mokytojams, kurie per praėjusius mokslo metus pasiekė gražių laimėjimų mokymo ir ugdymo srityje, garsino Kauno vardą tarptautiniuose renginiuose.

Pagerbti mokytojus atvyko miesto Tarybos Švietimo, sporto ir ekologijos komiteto pirmininkė Nijolė Rudgalvienė, Tarybos nariai Gediminas Budnikas, Antanina Medviedevienė, Savivaldybės administracijos direktorė Edita Gudišauskienė, jos pavaduotojas Zenonas Abramavičius, buvęs administracijos direktorius Vygantas Gudėnas ir kt.

„Brangūs kolegos, savo tyliu darbu jūs puošiate Lietuvą. Visuomenė mokykla pasitiki. Greta nesibaigiančio popierizmo, visagalio mokinio krepšelio, auditų ir strategijų jūs matote mokinį, su juo gražiai bendraujate. Mokykla jau tapo ne mokykla, o paslaugų teikėja, mokinys – paslaugų gavėjas, o jūs sugebate išlikti mokytojais. Mokytojas yra žmogus, kuris mūsų gyvenime palieka pačius gražiausius prisiminimus. Mokytojai moko, formuoja charakterį, pastebi gabumus ir juos ugdo. Linkiu, kad neišblėstų jūsų meilė pasirinktai profesijai. Tegul mokiniai jūsų vardus taria su pagarba. Nuoširdžiai linkiu geros sveikatos ir asmeninės laimės”, – kalbėjo Loreta Kekienė.

„Mokytojai yra verti didžiausios pagarbos. Man džiugu, kad Kaune mokyklos gražėja, mokymo procesas gerėja. Visa tai rodo mero padėkos jums. Tiek daug gražių laimėjimų švietimo srityje. Linkiu jums, ištvermės ir kuo didžiausios sėkmės”, – sakė administracijos direktorė Edita Gudišauskienė.

„Visų specialybių žmonės, kad ir kokias žinias jie būtų sukaupę, vis dėlto pagrindines žinias kiekvienas gavo iš savo mokytojų. Tai jie pastebėjo kiekvieno mokinio gabumus ir juos ugdė. Nors ir ne visada mokytojas išgirsta padėkos žodį iš mokinių, bet visada kantriai ir pasiaukojančiai atlieka savo misiją – moko ir ugdo, augina žmogų”, – sakė Švietimo, sporto ir ekologijos komiteto pirmininkė Nijolė Rudgalvienė.

Septyniems Kauno mokytojams, kitiems švietimo darbuotojams padėkos raštus atsiuntė ir LR Seimo pirmininkė Irena Degutienė. Jos pasirašyti padėkos raštai įteikti: V. Gulbinienei, D. Juodžiui, Vidai Kučiauskienei, S. Poškuvienei, R. Rasikienei ir Z. J. Tamašauskui.

Rotušėje susirinkusiems mokytojams padėkos žodį tarė ir ištvermės linkėjo šventės rėmėjas – DnB NORD banko Kauno verslo centro vadovas Stasys Anužis.

Šiltus padėkos žodžius mokytojams tarė A. Smetonos vidurinės mokyklos mokiniai, vadovaujami mokytojos Astos Mikėnienės.

Kaip ir visada Rotušėje vyravo šventinė nuotaika, nes mokytojams koncertavo primadona Sabina Martinaitytė su savo auklėtiniais – Muzikos ir teatro akademijos studentais. Skambėjo arijos iš operų ir operečių, jas atliko dėstytoja Sabina Martinaitytė ir studentai: Monika Grigaitytė, Ieva Goleckytė, Mangirdas Dapkus ir Andrius Apšega. Akomponavo Audronė Eitmanavičiūtė.

Vakare pilnutėlėje Sporto halėje (kai kuriems žiūrovams teko stovėti) koncertavo Kauno bigbendas ir simfoninio orkestro styginių grupė, dainavo populiarūs solistai – Edmundas Seilius, Kristina Zmailaitė, Evelina Sašenko.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: