(c) Organizatorių archyvo nuotr.

„Tikra muzika“ – kasmetiniai apdovanojimai kauniečiams už nuopelnus muzikos srityje, teikiami Pasaulinės muzikos dieną, spalio 1-ąją. Muzikos bendruomenės renkami laureatai apdovanojami specialiais prizais ir diplomais, šį renginį globoja Kauno miesto savivaldybė.

2010 metais M. K. Čiurlionio galerijoje „Tikros muzikos“ apdovanojimai buvo įteikti 8 laureatams:

Pedagogų nominacijoje Aušrai Gelusevičienei už „Vasaros muzikos akademijos“ projekto sumanymą, įgyvendinimą ir pedagoginį talentą ir Ksaverui Plančiūnui už jaunosios kartos muzikinį lavinimą ir chorinės muzikos puoselėjimą Kaune.

Atlikėjų nominacijoje Juozui Malikoniui už viso gyvenimo kūrybinę veiklą, dainavimo aukštumas ir vokalinės muzikos sklaidą Kaune bei pasaulyje, Beatai Vingraitei už profesionalų muzikos atlikimą ir įstabią partnerystę su Kauno solistais ir Žanui Voronovui už ryškius, įvairiaplanius charakterius scenoje ir vokalinę meistrystę.

Kolektyvų nominacijoje Kauno miesto simfoniniam orkestrui už reikšmingą indėlį į miesto bei visos šalies muzikinį gyvenimą.

Senosiosios lietuvių muzikos nominacijoje Alvydai Česienei už lietuvių muzikos paveldo saugojimą ir tradicijų perdavimą jaunimui.

Jaunųjų talentų nominacijoje Motiejui Bazarui už kūrybingas akademinės muzikos ir džiazo jungtis.

Laureatus pasveikino ir dovanas įteikė „Tikros muzikos“ partneris Kauno kultūros savaitraštis „Nemunas“, Kauno valstybinis dramos teatras, LRS Kauno skyrius, dailininkas Gintautas Vaičys, tekstilininkė Jolanta Šmidtienė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: