(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės taryba pritarė siūlymui į Privatizavimo komisiją įtraukti tris naujus narius.

Taryba pritarė, kad Privatizavimo komisiją papildytų Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkė Edita Gudišauskienė, šio komiteto narys Justinas Krėpšta bei Miesto ūkio ir energetikos komiteto pirmininkas Gediminas Žukauskas. Nauji nariai turėtų sustiprinti komisiją.

Šių metų privatizavimo fondo sąmatoje buvo numatyta surinkti 14,780 mln. litų. Planuota parduoti 20 įvairių objektų ir įmonių akcijų, tačiau ekonominė situacija šiuos planus smarkiai pakoregavo, kadangi susidomėjimas šiais objektais minimalus. Per šių metų devynis mėnesius buvo parduotos tik dvi patalpos, už kurias gauta 52,2 tūkst. litų. 2008 metais į privatizavimo fondą pateko 1,180 mln. litų.

„Reikia atidžiai peržiūrėti, ar turime savivaldybei nebereikalingų objektų, kuriuos dabar turime patys išlaikyti, taip patirdami papildomas išlaidas. Juos pardavus, gautume lėšų įgyvendinti įvairioms programoms”, – sakė E.Gudišauskienė.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas anksčiau yra pabrėžęs, kad nėra ketinimų privatizuoti didžiųjų savivaldybei priklausančių įmonių – „Kauno vandenų”, „Kauno autobusų”, „Autrolio”, „Kauno energijos”, “Kauno švaros”, nes taip įsipareigota rinkimų programoje.

„Šių įmonių neketiname parduoti privatiems investuotojams, bet neatsisakome minties kai kurias iš jų sujungti arba optimizuoti tų įmonių veiklas. Ieškome ir ieškosime įvairių variantų kaip papildyti Privatizavimo fondą ir didinti įmonių ūkinį efektyvumą. Jau beveik esame sutarę papildomai skelbti UAB „Stoties turgaus” akcijų pardavimą, ketiname privatizuoti UAB „Kauno aikštelė” akcijas, kalbame apie kitas įmones, įstaigas. Žinoma, reikia įvertinti visas aplinkybes”, – sakė meras A.Kupčinskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: