© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vakarų Japonijoje policija areštavo 85 metų vyrą, kuris, kaip įtariama, persekiojo 80 metų moterį, drauge su žmona gulėjusią toje pačioje ligoninės palatoje, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Takeo Nitta (Takėjas Nita) iš Hašimoto Vakayamos prefektūroje lapkričio mėnesį esą paliko moters telefono atsakiklyje kelias žinutes, kuriose buvo sakoma: “Laukiu prie tavo namų. Išeikime kur nors”.

Pareigūnai, gavę moters skundus, jį du kartus perspėjo nepriekabiauti, bet gegužės 2 dieną jis, kaip įtariama, įsilaužė į jos namus, sakė policijos atstovas.

T.Nitta buvo areštuotas birželio 10 dieną ir prisipažino beveik dėl visų įtarimų.

Laikraštis “Asahi Shimbun” praėjusią savaitę rašė, kad tie žmonės susipažino, kai moteris prieš kelerius metus gulėjo ligoninėje su T.Nittos žmona, kuri pernai mirė.

Japonijoje pagyvenusių žmonių įvykdomų nusikaltimų skaičius sparčiai didėja, nes jie sudaro vis didesnę senstančios visuomenės dalį.

Vyriausybės skaičiai rodo, kad nusikaltėlių, kurių amžius – 65 metai ar daugiau, per du dešimtmečius padaugėjo šešis kartus.

Dauguma pagyvenusių nusikaltėlių vagiliavo parduotuvėse ar vogė iš žmonių, bet šioje amžiaus grupėje daugėja ir smurtinių nusikaltimų, rodo statistika.

65 metų ir vyresnių japonų šiuo metu yra maždaug 32 mln. – ketvirtadalis šalies gyventojų, kurių iš viso yra 127 milijonai. Tai didžiausias pagyvenusių japonų skaičius per visą istoriją ir vienas didžiausių proporcinių skaičių pasaulyje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: