Šiandien Vytauto Didžiojo universitete (VDU) vyks japonų šnekamosios kalbos konkursas, į kurį dalyviai rinksis iš visos Lietuvos. Toks renginys po ilgos pertraukos Lietuvoje rengiamas antrąjį kartą, geriausiai pasirodžiusiems jo dalyviams žadama vertingų prizų.

Paskutinį kartą 2004 metais Vilniaus universitete surengtas japonų kalbos konkursas šįkart persikelia į Kauną.

Kaip teigia VDU Azijos studijų centro vadovas Aurelijus Zykas, tai – savotiška japonistų olimpiada, kuria siekiama puoselėti japonų kalbos studijas Lietuvoje, suteikti galimybę konkurso dalyviams pasitikrinti kalbos žinias bei geriau pažinti bendraminčius. „Kadangi šiais metais susidomėjimas konkursu buvo didelis, teko vykdyti dalyvių atranką, kurios metu atrinkome apie 30 pranešėjų iš visos Lietuvos”, – pasakojo A. Zykas.

Atrinktieji konkurso dalyviai turės paruošti trumpą pranešimą japonų kalba. Jie bus vertinami kompetentingos komisijos, kuri atsižvelgs į kalbos sklandumą, gramatiką, tarimą. Žiuri sudėtyje bus ir Japonijos ambasadorė Lietuvoje Miyoko Akashi, Japonijos fondo atstovas Kiyoshi Oguri, taip pat atstovai iš VDU, Vilniaus ir Klaipėdos universitetų.

Šeši geriausiai pasirodę dalyviai bus apdovanoti vertingais prizais. Japonijos ambasada įsteigė ir specialų prizą – laimėtojo taurę, kuri kas kartą bus perduodama konkursą rengiančiai institucijai.

„Susidomėjimas Japonija, jos kultūra ir kalba yra pakankamai didelis bei toliau sparčiai augantis visos Lietuvos mastu. Šis konkursas ypatingas tuo, kad jame gali dalyvauti visi aktyviai besidomintys japonų kalba – pradedant moksleiviais ir baigiant pagyvenusiais žmonėmis”, – sakė A. Zykas.

Tiek  pirmojo, tiek šių metų konkurso pagrindinis rėmėjas – Japonijos Fondas. Rengiant konkursą bendradarbiavo ir Japonijos ambasada Lietuvoje, Vilniaus bei Klaipėdos universitetų orientalistikos centrai.

Konkursas vyks kovo 8 dieną Kaune, VDU Didžiojoje Auloje (Gimnazijos g. 7). Renginio pradžia –13 val.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: