(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Pirmadienį Kauno Rotušėje Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas pagerbė miesto moksleivius, kurie praėjusiais mokslo metais menų ir sporto srityse pelnė apdovanojimus.

Vakaro mokiniai buvo apdovanoti įspūdingais vardiniais atminimo medaliais, o jų mokytojai – Kauno miesto savivaldybės mero padėkos raštais.

„Sveikinu jus, jaunus menininkus ir sportininkus. Jūsų laimėjimai tikrai įspūdingi. Džiugu, kad jūsų tiek daug. Tokie moksleivių pasiekimai rodo gražias miesto perspektyvas. Dėkoju, kad garsinate Kauną ir Lietuvą“, – sakė meras A. Kupčinskas.

Tradicinėje šventėje dalyvavo mero pavaduotoja Loreta Kekienė, miesto Tarybos Švietimo, sporto ir ekologijos komiteto pirmininkė Ona Nijole Rudgalvienė, Savivaldybės administracijos direktorė Edita Gudišauskienė, jos pavaduotojas Zenonas Abramavičius ir kt.

„Jūs esate tie, kuriais mes didžiuojamės. Nesustokite vietoje. Linkiu dar daug įspūdingų pergalių. Šiandien Šv. Cecilijos – menų globėjos – diena. Linkiu ir jos globos“, – sakė mero pavaduotoja L. Kekienė.

„Malonu jus pasveikinti ir pasidžiaugti, kad po pamokų randate laiko ir lankote papildomus užsiėmimus – šokate, muzikuojate, dainuojate, sportuojate. Dėkoju jums už gražias pergales, o tėveliams už tai, kad jus gražiai auklėja, nukreipė prasmingai veiklai. Viskas, ką dabar išmoksite, jums labai pravers gyvenime“, – sakė E. Gudišauskienė.

„Mieli laureatai, jų mokytojai ir tėveliai, sveikinu pasiekusius gražių rezultatų. Jūsų pasiekimais didžiuojamės, svarbiausia tai, kad yra didelė šių laimėjimų išliekamoji vertė: lankydami užsiėmimus jūs praturtėjote dvasiškai, sustiprėjote fiziškai. Dėkoju mokytojams už darbą, dėkoju jums už gražius laimėjimus. Sėkmės jums ir kūryboje, ir asmeniniame gyvenime“, – sakė O. N. Rudgalvienė.

Didelį įspūdį jauniems prizininkams ir laureatams padarė tai, kad juos pasveikino „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės krepšininkas Mantas Kalnietis. „Nesvarbu, ką darote – visada stenkitės nugalėti“, – linkėjo M. Kalnietis. Sportininkai galės didžiuotis, kad apdovanojimą įteikė ne tik miesto meras, bet ir žymus krepšininkas.

J. Grušo mokyklos mokiniai M. Kalniečiui įteikė paveikslą, kuriame pavaizduotas Lietuvos gamtos peizažas. Mokiniai linkėjo, kad krepšininkas, būdamas svetimose šalyse, neužmirštų Lietuvos.

Gausius sveikinimus nuolat keitė muzikos melodijos, šokiai ir dainos. Koncertavo apdovanoti mokiniai. Medalininkus ir prizininkus išugdė Kauno 1-oji, A. Kačanausko, J. Gruodžio muzikos mokyklos, Vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmai, Kauno choreografijos mokykla, Moksleivių techninės kūrybos centras, Tautinės kultūros centras, Jaunųjų turistų centras, Gedimino sporto ir sveikatingumo mokykla, „Saulės“, J. Jablonskio, J. Urbšio, Jėzuitų gimnazijos, J. Grušo, „Žiburio“, J. Lukšio, J. Basanavičiaus vidurinės mokyklos ir kitos Kauno švietimo įstaigos.

Apdovanotų moksleivių vardu kalbėjo Kauno choreografijos mokyklos moksleivė Saulė Keršytė.

„Būna akimirkų, kai atrodo, kad gali kalnus nuversti, tuomet ir džiaugiesi, imi veikti, siekti. Visų mūsų vardu dėkoju miesto vadovams už pagalbą, paramą ir dėmesį. Dėkoju mokytojams, kurie mus ugdo. Didžiuojamės, kad esame nugalėtojai, kad esame kauniečiai“, – sakė S. Keršytė.

Švietimo ir ugdymo skyriaus darbuotojai pasirūpino jaunų menininkai ir sportininkų vaišėmis. Po apdovanojimo jie buvo pavaišinti Jolantos Gulbinienės ir firmos „Biola“ nuostabaus grožio ir skonio tortais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: