Pažymėdami garbingą Žalgirio mūšio 600 metų jubiliejų, Kauno jaunųjų turistų centro būrelių nariai sustojo į grandinę, vaizduojančią jubiliejinius skaičius, ištiesė Lietuvos valstybės istorinę vėliavą ir pasodino ąžuoliuką, taip pat rungtyniavo turistinėse estafetėse, dviračių varžybose, palapinės statymo konkurse.

Tai buvo smagios ir išradingos istorijos bei sporto pamokos, kuriomis įsitraukėme į UNESCO ir Pasaulinės švietimo kampanijos akcijos „Veiksmo savaitė 2010″ renginį „Viena didelė pamoka”. Jo tema „Tikslas vienas – mokytis gali kiekvienas” (angl. ,,1 Goal – Education for all”).

„Šiuo jubiliejiniu renginiu skatinome ugdyti meilę Tėvynei, pažinti, suprasti ir perimti tautos istorinį bei kultūrinį palikimą. Juk vaikystėje formuojasi svarbiausios tautinės vertybės: gimtoji kalba, meilė savo tautai, Tėvynės laisvė, pagarba tradicijoms ir jų išaugojimas, tautos meilės, atsakomybės, ištikimybės, drąsos ir kitos reikšmingos pasaulėžiūrinės nuostatos”, – sakė Jaunųjų turistų centro direktorius Laimutis Jankauskas.

Jaunųjų turistų centras

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: