© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

JAV sveikatos apsaugos technologijų įmonė „Intermedix Corporation” žengia į Lietuvą atidarydama IT ir klientų aptarnavimo centrą.  Kaune įsikūręs centras – pirmasis įmonės žingsnis Europoje.

„Intermedix” teikia duomenų bazių paslaugas sveikatos apsaugos sistemai bei technologinius sprendimus gelbėjimo operacijoms stichinių nelaimių atveju visame pasaulyje. Norėdama efektyviau reaguoti į klientų poreikius, įmonė atidaro pirmąjį tarptautinį paslaugų centrą Europoje.

„Intermedix“ valdybos pirmininko Dougo Shamono teigimu, sprendimas rinktis Lietuvą – ilgų paieškų, svarstymų ir analizės rezultatas: „Pastarąjį dešimtmetį aktyviai plečiame veiklą norėdami optimizuoti savo klientams visame pasaulyje teikiamas paslaugas. Šis darbas – dinamiškas, reikalaujantis kritinio mąstymo ir darbuotojų, norinčių diegti naujoves. Visas šias savybes radome Kaune“, – teigia D. Shamonas.

LR Ūkio ministro Evaldo Gusto teigimu, „Intermedix“ sprendimas įsikurti būtent Lietuvoje – laimėjimas visai šaliai: „Tokių centrų ir pasaulyje žinomų prekės ženklų atėjimas prisideda prie  teigiamo Lietuvos įvaizdžio kūrimo ir padeda pritraukti daugiau aukštą pridėtinę vertę kuriančių investuotojų. Kartu tai ir labai džiugi naujiena Kaunui, o ypač mieste veikiančių universitetų bendruomenėms – „Intermedix“ kuria konkurencingas darbo vietas ir kartu prisidės prie mieste esančių kompetencijų tobulėjimo“,  ̶   teigia E. Gustas.

„Intermedix” per artimiausius metus planuoja sparčiai plėsti savo centrą Kaune, kuriame bus kuriami IT sprendimai bei aptarnaujami įmonės klientai. D. Shamono teigimu, įmonė tikisi pritraukti ne tik patyrusių IT profesionalų, bet ir jaunų specialistų bei talentingų studentų, todėl įmonė planuoja glaudžiai bendradarbiauti su universitetais diegdama praktinio mokymo programas. Ateityje drauge su aukštosiomis mokyklomis planuojama bendradarbiauti ir testuojant bei tobulinant įmonės produktus. „Intermedix“ skiria išskirtinį dėmesį ir esamų darbuotojų ugdymui ‒ pirmieji centro Kaune darbuotojai jau baigė specialius mokymus JAV.

L.e.p. VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Arvydo Arnašiaus teigimu, „Intermedix“  atėjimas į Kauną yra svarbus įvykis tiek dėl sukuriamų naujų darbo vietų, tiek dėl naujų aukštųjų mokyklų ir verslo bendradarbiavimo galimybių: „Tai, kad pirmasis „Intermedix“ žingsnis į Europą prasideda nuo Lietuvos – jau yra puikus Lietuvos įvertinimas, tačiau esu įsitikinęs, kad tai ‒ tik ilgalaikės ir prasmingos partnerystės pradžia”, – teigia A. Arnašius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: