(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Jubiliejinės 45-osios sportinių šokių varžybos „Gintarinė pora 2010“ prasidės šį šeštadienį Kauno sporto halėje.

Varžybos vyks gegužės 1–2 dienomis Kauno sporto halėje. Šių tradicinių varžybų įkvėpėjai yra gerai žinomi treneriai Jūratė ir Česlovas Norvaišos, kurie išaugino ne vieną garsią Lietuvos šokėjų porą.

Šiais metais standartinių ir Lotynų Amerikos šokių varžybose dalyvaus 520 porų iš 10 valstybių, jiems teisėjaus 37 teisėjai. Dėl nugalėtojų titulų kovos įvairių amžiaus grupių atstovai – nuo jaunučių iki suaugusiųjų.

„Tarptautinė sportinių šokių federacija suteikė teisę atsižvelgdama į aukštus Lietuvos šokėjų pasiekimus organizuoti Lietuvoje tarptautinio reitingo turnyrus. Didžiuojamės šia teise ir sieksime pateisinti varžybų dalyvių ir žiūrovų lūkesčius šiose jubiliejinėse varžybose“, – sako renginį organizuojančio Kauno kultūros centro „Tautos namai“ direktorius Albinas Vilčinskas.

Koncertinėje programoje pasirodys daugkartiniai pasaulio sportinių šokių čempionai „Žuvėdra“, taip pat ir pasaulinio garso šokių pora, pasaulio profesionalų šou ir atvirojo Didžiosios Britanijos čempionato nugalėtojai Victor Da Silva ir Hanna Karttunen, projekto „Šok su manimi“ dalyviai ir daugelis kitų žinomų ir tituluotų šokėjų.

Kadangi varžybų data sutapo su Motinos diena, gegužės 2-ąją koncertinė programa šiemet skiriama šiai gražiai šventei.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: