Kačerginėje - šiaurietiško ėjimo žygis
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras, vykdantis šiaurietiško ėjimo programą, ketina supažindinti Kauno rajono savivaldybės darbuotojus su šio ėjimo metodo ypatybėmis ir spalio 8 dieną Kačerginėje organizuoja edukacinį sveikatingumo žygį.

Žingsniuodami su specialiomis lazdomis apžiūrėti žymias šio miestelio vietas šeštadienį planuoja apie 40 žmonių.

Šiaurietiškas ėjimas (Nordic Walking) kilęs iš Suomijos ir nuo 1970-ųjų taikomas slidininkų vasaros treniruotėse. 1997 metais buvo pradėtos gaminti specialios lazdos, šis ėjimo metodas peraugo į fizinės būklės gerinimo (fitness) pratimą. Šiaurietiškas ėjimas tapo žinomas už Suomijos ribų ir pradėjo sparčiai plisti visoje Europoje ir JAV.

Vis daugiau žmonių ir mūsų krašte atranda šiaurietišką ėjimą kaip puikią laisvalaikio leidimo, bendravimo ir sveikatos stiprinimo priemonę, tinkančią bet kokio amžiaus žmonėms, nepriklausomai nuo jų fizinės būklės¹.

Šiaurietiškas ėjimas plačiai taikomas kaip gydymo forma ir yra veiksmingas gydant kvėpavimo ir kraujotakos sutrikimus, stuburo ligas, osteoporozę, Parkinsono ir Alzheimerio ligas. Jis puikiai tinka ir vyresnio amžiaus bei turintiems antsvorio žmonėms. Šiaurietiškas ėjimas kaip bendro fizinio pasiruošimo ar reabilitacijos po traumų priemonė dažnai pritaikomas ir sporte.

Renginio programa:

9.45–10.00, – Atvykimas, dalyvių registracija (Šaltinio g. 3/Zikaro g. 14, aikštelė prie Kačerginės sanatorijos „Žibutė“).

10.00–10.05, – Renginio atidarymas.

10.05–11.00, – Dalyvių sveikatos būklės vertinimas Keliaujančios sveikatos stotelės specialistų (kraujospūdžio matavimas, gliukozės ir cholesterolio kiekio kraujyje nustatymas, kūno sudėties nustatymas, vaistažolių arbatos skanavimas).

11.00–13.00, – Šiaurietiškas ėjimas, aplankant Kačerginės miestelio įžymias vietas (Rašytojo J. Biliūno namas, Apžvalgos taškas, poilsiavietė Barsukynė, poeto V. M. Putino namas bei P. Mašioto atminimui skirtas ąžuolinių skulptūrų parkelis). Šiaurietiško ėjimo instruktorius L. Rakauskas, gidė – Kačerginės kultūros centro direktorė L. Sinkevičienė.

13.00–13.45, – Pietūs kavinėje „Medinė užeiga“.

13.45–14.40, – Meninė programa (Garliavos meno mokyklos mokinių muzikinis pasirodymas, Domeikavos gimnazijos 9 b klasės mokinių mini spektaklis, dienos ėjimo apžvalga).

14.40–15.00 – Renginio uždarymas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: