Gerai nors tiek, kad smegenėlės susisuka ne visiems. Ir gerai, kad šįkart nereiks kalbėti apie mūsų valstybę ir jos valdžią – ne, dabar ne apie juos. Šįkart kalbėsime apie nieko nebestebinantį kraštą – JAV.

Toli gražu nesu JAV skeptikas – tai puikus kraštas, gražus, kuriame yra daugybė gerų dalykų. Bet kita vertus – ir daugybė absurdo. Tikriausiai daugelis esate girdėję apie jų taikomą „Nulinės tolerancijos“ seksualiniams iškrypėliams sistemą. Tai išties yra geras dalykas, tačiau iki to taško, kai sistema pradeda išsigimti. Ir kai šešiametis (taip, šešerių metų amžiaus) vaikas nubaudžiamas už… seksualinį užpuolimą.

Viskonsine, miestelyje Orange County, apie kurį net serialai statomi, šešiametis berniukas nuteistas už pirmo lygio seksualinį užpuolimą ir vidutinio sunkumo nusikaltimą. Kai berniukui sukaks 18, jis turės būti užregistruotas į seksualinių nusikaltėlių sąrašą, kuris yra vienas „juodžiausių“ sąrašų JAV.

Ką jis tokio baisaus padarė? Ogi… žaidė „daktarus“! Kas niekada nežaidėte „daktarų“, pakelkite ranką. Tai absoliučiai nekaltas ir nekenksmingas žaidimas. Aišku, savo draugų ar draugių niekada nesu nurenginėjęs, bet visiems visko pasitaiko. Minėtas berniukas kelis kartus prilietė (ar tai pliaukštelėjo) penkerių metų mergaitei per užpakalį ir už tai mergaitės tėvai pateikė ieškinį prieš jį ir jo tėvus. Ir nesvarbu, kad kartu žaidė ir vyresnis tos mergaitės brolis. Ir nesvarbu, kad teismo psichologai pateikė išvadą, jog tas berniukas dar yra elementariai per jaunas, kad suprastų, kas yra seksualumas. Ir nesvarbu, kad kiekvienam logiškai mąstančiam žmogui net nekiltų mintis tokią bylą atiduoti svarstymui, kai kaltinamojo vietoje matytumei mažą vaiką.

Aišku, viskas čia matyt yra daug paprasčiau. Mergaitės tėvas – kažikoks vietinės politikos gražulis ar mazuronis. Pateikė ne šiaip sau ieškinį – o ieškinį su šešiaženklės sumos reikalavimu už moralinius nuostolius. Tai tikriausiai ir bus ta nyki ir nuspėjama šio vaiko viešo kankinimo priežastis. Baisiausia tai, kad kažikokia vietinė teisėja Lisa Reiniker, atsakinga už šią bylą, nepasikliovė savo sveiku protu ir nepasiuntė mergaitės tėvų ten, kur net Džordžas Bušas nesiteiktų eiti. Čia man atrodo ir yra tas variantas, kai žmogus sėdi labai svarbiose, kitų likimą sprendžiančiose pareigose, ir tuomet pajaučia savo neribotą galią – arba išgelbėti, arba sugriauti kitų gyvenimą. Ir leidžia sau paeksperimentuoti.

Visa istorija čia. Dar ne pabaiga – pateiktas ieškinys prieš teisėją, tikėkimės juo kas nors bus pasiekta.

Labiausiai gaila berniuko. Teismo dokumentuose teigiama, jog dėl teismo ir tyrimo šiuo metu jis serga nerviniu išsekimu, depresija ir be perstojo verkia. Sveikinu sugriovus dar vieno vaiko gyvenimą, panele Amerika!

Kada tokie absurdai ateis pas mus? Jei manote, kad niekada, naiviai žiūrite į ateitį!

P.S.: dar juoko? 2006 metais, pasaulyje didžiausią idiotų koncentraciją turinčioje valstijoje Teksase, keturmetis (!!!) vaikas pašalintas iš mokyklos už tai, kad seksualiai priekabiavo prie mokytojos padėjėjos – kai apsikabino atsisveikinant, savo veidą priglaudė prie jos krūtų! Neįtikėtino pavojingumo nusikaltėlis, ar ne?..

Originalus įrašas tinklaraštyje Buržujaus rašinėliai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: