Kalėdinės pareigūnų dovanos neįgaliesiems ir vaikams
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Antrąją Šv. Kalėdų dieną, gruodžio 26-ąją, globos ir paramos fondas „Nemuno krašto vaikai“ ir Vilkijos neįgaliųjų sąjunga netikėtai sulaukė iš Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos kalėdinių dovanų.

Policijos pareigūnai, tarpininkaujant Švedijos ambasadai Lietuvoje, padovanojo šioms Vilkijos organizacijoms po du nešiojamuosius kompiuterius.

Iki šiol vaikai naudojosi tik vienu kompiuteriu, o neįgaliųjų sąjunga kompiuterių visai neturėjo. Vaikų globos ir paramos fondo direktorė Vida Rainienė sakė, kad „dabar vaikai galės turiningiau leisti laisvalaikį ir ugdyti kompiuterinį raštingumą. Jiems atsivėrė didesnė galimybė laisviau naudotis kompiuteriais ir internetu, pažinti ir mokytis“. Šiuose vaikų globos namuose Vilkijoje gyvena vaikai iš viso Kauno rajono šeimų.

Vilkijos krašto neįgalieji iki šiol tik svajojo apie kompiuterius. „Šios Kalėdos mums ypatingos. Tikras stebuklų metas! Dabar, naujai suremontuotose patalpose, galėsime susirinkti ir mokyti Vilkijos krašto neįgaliuosius naudotis kompiuteriais.

Jie mums pasitarnaus Europos Sąjungos projektams įgyvendinti. Tikriausiai ne veltui šiemet sukūrėme Kalėdų eglutę iš mūsų plaštakų formos popierinių iškarpų, simbolizuojančių vienybę ir bendrą darbą “,– džiaugėsi Vilkijos neįgaliųjų sąjungos pirmininkė Česė Šidlauskienė.

„Patys jautriausi visuomenėje yra asocialių šeimų vaikai, našlaičiai ir neįgalieji. Našta, kurią jiems užkrovė likimas, labai didelė ir kartais sunkiai pakeliama, todėl turėtume rasti laiko ir galimybių padėti. Dėmesio jiems niekada nebus per daug. Policijos pareigūnų kalėdinės dovanos dar kartą parodė, kad yra daugybė būdų atkreipti dėmesį į silpnesniuosius ir įvairios galimybės jiems padėti“,– sakė Vilkijos bendruomenės centro pirmininkas Zigmas Kalesinskas.

Kriminalinės policijos pareigūnai ir rėmėjai, tarp kurių yra ir žymus architektas, grupės „Antis“ solistas Algirdas Kaušpėdas, padėjo sutvarkyti kompiuterius, nes jiems trūko kai kurių labai svarbių dalių. Iki Trijų Karalių likusieji Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate esantys kompiuteriai pasieks Dainavos, Vilijampolės, Šilainių, Aleksoto mokymo įstaigų bendruomenių savanorius, dirbančius su socialinės rizikos šeimų vaikais, neįgaliaisiais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: