(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybė 21-ąjį kartą surengė Kalėdinį labdaros vakarą. Sekmadienį vykusiame renginyje buvo susirinkta 119 tūkstančių litų, kurie bus skirti vaikams ir jaunimui, turintiems negalią iš vaikystės.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas dėkoja visiems geros valios žmonėms, kurie aukojo kilniam tikslui. „Ačiū visiems, parėmusiems šių metų labdaros vakarą. Jo rezultatai dar kartą įrodė, kad mokame dalintis gerumu, esame dosnūs likimo nuskriaustiems žmonėms”, – po renginio sakė meras.

Prieš renginį įvairios įmonės ir fiziniai asmenys buvo paaukoję daugiau kaip 96 tūkstančius litų. Per labdaros vakare vykusį meno dirbinių aukcioną, kurį tradiciškai globojo miesto mero žmona Jurgita Kupčinskienė, paaukota daugiau kaip 22 tūkstančiai litų, o visa surinkta suma siekė 119 710 litų. Pernai vykusio labdaros vakaro metu buvo paaukota 100 tūkstančių litų.

Vakaro dalyvius pasveikino Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius. Aukcioną šmaikščiai vedė aktorius ir režisierius Andrius Žiurauskas. Meno dirbinių įsigijo meras su žmona, dosniai aukojo Visvaldas ir Irena Matijošaičiai, Seimo narys Rimas Antanas Ručys, verslininkas Ovidijus Narbutaitis, gydytojas Juozas Belickas.

Labdaros vakaro svečiai galėjo mėgautis muzika, buvo šokami viduramžių šokiai, demonstruojami tų laikų rūbai. Vakaro svečiams kartu su Kauno styginių kvartetu koncertavo operos solistas Edgaras Montvidas, kurio kelias į didžiąją sceną prasidėjo būtent Kaune. E. Montvidas, Kalėdas sutikęs pas tėvus Kaune, dovanojo savo pasirodymą, honorarą skirdamas labdarai. Po aukciono į šokių aikštelę pakvietė Kauno bigbendas.

Šiemet prie labdaros vakaro prisijungė ir moterų klubas „Ad Astra”, kuris paprašė padėti rinkti lėšas neišnešiotų naujagimių lovelei įsigyti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: