Kapelų varžytuvės Liučiūnuose
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Liučiūnų kultūros centre jau trečius metus iš eilės surengta respublikinė liaudiškų kapelų šventė „Armonikos rauda“.

Į draugiškas varžytuves atvyko Jurbarko rajono Veliuonos kultūros centro Raudonės liaudiškos muzikos kapela, vadovaujama Jono Grygarto, Kėdainių kultūros centro Labūnavos skyriaus liaudiškos muzikos kapela, vadovaujama Algimanto Kučiausko, Raseinių rajono kultūros centro Ariogalos filialo liaudiškos muzikos kapela „Šaltinėlis“, kuriai vadovauja Danutė Nedzinskienė ir šventės šeimininkai – Liučiūnų kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Griežlė“ (vad. Viktoras Štilpa).

Savo apsilankymu šventę pagerbė Kauno rajono tarybos narys Antanas Nesteckis su žmona Nijole, Čekiškės seniūnijos seniūnas Mečislovas Zavedskas.

Liaudiškų kapelų koncertas tęsėsi beveik dvi valandas. Po koncerto kapelos buvo apdovanotos Liučiūnų kultūros centro ir Čekiškės seniūnijos padėkomis, atminimo dovanėlėmis.

Antroje šventės dalyje kapelų muzikantai surengė draugiškas varžytuves, parodydami savo sugebėjimus. Išvykdami kolektyvų vadovai ir muzikantai džiaugėsi organizuota švente ir žadėjo kitais metais vėl sugrįžti į jau tradicija tapusį kapelų „susibėgimą“ Liučiūnuose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: