(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Rugsejo 28 d. 16 val. I. Mikuličiūtės dailės galerijoje (I.Kanto 5, Kaunas) atsidaro plenero, skirto “Karališkajam  Birstono kurortui”, darbų paroda.

Pirmasis Lietuvos dailininkų pleneras Birštone prasidejo 2001 metais ir 9 metai tęsia savo tradicijas: kiekvieną vasarą liepą arba rugpjūtį menininkai susirenka jaukiame kurorte. Plenerų organizatorė -dailininkė Irena Mikuličiūtė / MIKA /.
Šiemet dailininkai liepos 30 – rugpjūčio 16 dienomis buvo įsikūrę „Tulpės sanatorijos” Baltojoje viloje.
Mėgstantys keliauti menininkai ne tik tapė, bet ir aplankė Birštono apylinkes: Nemajūnus, Jiezną, Stakliškes, Semeliškes. O taip pat dalyvavo kultūriniuose renginiuose, kurių gausu Birštone ir jo apylinkese.

“Kelionių metu susipažįstame su vietiniais poetais, tautodailininkais ir žemdirbiais, kurių šeimininkėms užsakom bulvių su spirgučiais. Kokia puiki bičiulystė ir kokie skanūs spirgai prie didelio, jaukaus stalo, kurį pasidengiame kieme!.. Tuo metu ir gimsta patys įvairiausi, jautriausi eskizai. Esam netgi pasisamdę arklį su vežimu, kuriuo keliavome nuo Stakliškių iki Guostės ežero”, – dar neišblėsusiais įspūdžiais dalinasi plenero siela Irena Mikuličiūtė.

Plenero dalyviai: Violeta Juodzevičienė, Romanas Averincevas, Aušra Andziulytė, Irena Mikuličiūtė, Jolanta Galdikaitė, Raimundas Majauskas, Algirdas Sakalys, Arvydas Martinaitis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: