Kariai išlydėti į žygį po Lietuvą
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Trečiadienį (liepos 13 d.) Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius jaunuosius karius iš Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos išlydėjo į žygį po Lietuvą.

Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūra ir Kauno miesto savivaldybė finansavo tarptautinę karių stovyklą, kurios dėka Generolo Povilo Plechavičiaus Jaunojo kario mokyklos jaunieji auklėtiniai ir dviejų licėjų iš Lenkijos ir Ukrainos jaunieji kariai turės galimybę plačiau susipažinti su mūsų šalies istoriją.

„Žygio metu aplankysime visas istorines Lietuvos sostines – Kauną, Kernavę, Trakus ir Vilnių. Su garlaiviu persikelsime per Kauno marias į Rumšiškes, kur nakvosime Lietuvos liaudies buities muziejuje. Žygis bus tęsiamas Napoleono keliu“, – pasakojo Generolo Povilo Plechavičiaus Jaunojo kario mokyklos direktorius pulkininkas leitenantas Viktoras Daunys.

Jaunuosius karius žygio metu atvyks pasveikinti ir Ukrainos ambasadorius, taip pat Ukrainos konsulas, atsakingas už kultūrą.

Kariai turės galimybę ne tik tiesiogiai paragauti kariškio duonos, bet taip pat turės galimybę daugiau sužinoti apie kitų šalių kultūrą, tradicijas, susirasti naujų draugų.

Sėkmingo žygio jaunimui linkėjo miesto mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius. „Kaunui garbė, kad šis žygis pradedamas mūsų mieste. Tikiuosi, kad visi tarptautinės stovyklos dalyviais parsiveš tik geriausius įspūdžius ir gerą nuotaiką“.

Išlydėti jaunųjų karių buvo atvykęs ir Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos vado pavaduotojas pulkininkas Jonas Zautra.

Žygiui, kuris truks savaitę, pasibaigus Vilniuje, Vidaus reikalų ministerijoje, jaunuoliams bus įteikti diplomai-pasai, įrodantys, kad šie dalyvavo tarptautiniuose jaunųjų karių apmokymuose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: