(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Telekomunikacijų bendrovė TEO LT perleis jai priklausančios viešosios įstaigos „Teo sportas” savininkės teises Kaune registruotai viešajai įstaigai „Vici Sport”.

Tokį sprendimą priėmė įmonės valdyba, pranešė TEO LT per NASDAQ OMX Vilniaus biržą. „Vici sport” yra susijusi su „Vičiūnų” įmonių grupe. „Vici sport” perima įsipareigojimus remti moterų krepšinio komandą. Kaune registruota viešoji įstaiga „Vici Sport” įsteigta pernai balandžio mėnesį.

Šiemet vasarį pranešta, kad TEO LT nuo naujo krepšinio sezono rudenį ketina neberemti moterų krepšinio komandos TEO. Komandos vadovai žiniasklaidai patvirtino, kad komanda persikelia į Kauną.

Gegužės mėnesį Lietuvos krepšinio federacija (LKF) kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę siūlydama Kaune suburti moterų reprezentacinę krepšinio komandą, kuri atitiktų moterų Eurolygos varžybose dalyvaujančių komandų lygį.

Kauno krepšinio mokyklų auklėtinės atstovavo ir „TEO” komandai. Be to, Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) debiutantės Lietuvos kūno kultūros akademijos merginų krepšinio komanda iškovojo 4 vietą.

LKF nuomone, naujoji komanda galėtų Eurolygos varžybas žaisti Kauno sporto halėje, kuri atitinka visus FIBA-Europe reikalavimus.

„Tokios komandos atsiradimas Kauno mieste padėtų garsinti ne tik miesto, bet ir Lietuvos vardą. Be to, visų krepšinio sporto mylėtojų nuomone, būtina Kauno sporto halę išsaugoti ir naudoti sporto reikmėms, o ne paversti ją tik muziejumi, kuomet atsidarys naujoji arena”, – mano LKF prezidentas Vladas Garastas.

Idėją suburti moterų reprezentacinę krepšinio klubinę komandą palaiko ne tik LKF, bet ir LMKL, kitos šalies moterų krepšinio ir sporto organizacijos bei privatūs rėmėjai.

„Kaunas turi puikią sporto infrastruktūrą vystyti moterų krepšinį. Naujos komandos atsiradimas sporto halei garantuotų papildomai 50-60 sporto renginių, o leistų pritraukti ir daugiau rėmėjų lėšų. Kaunas yra ta vieta, kur krepšinis gyvuos amžinai”, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

LKF tikisi, kad krepšinio komandai Kauno miesto savivaldybė galėtų kasmet skirti 0,5 mln. litų Sprendimą dėl komandos rėmimo turi priimti miesto Taryba.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: