(c) Ugnės Perevičiūtės nuotr.

Po miestą nusiaubusios audros sekmadienį buvo sušauktas Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų valdymo koordinacinės grupės posėdis, kuriam vadovavo iš atostogų trumpam grįžęs miesto meras Andrius Kupčinskas.

Gali prireikti kelių dienų, kol bus likviduoti audros ir škvalo padariniai. Seniūnijos jau skaičiuoja patirtus nuostolius. Negauta informacijos, kad audros metu Kaune būtų sužeista žmonių.

Po audros Kaune be elektros liko apie 8000 bendrovės VST abonentų, gyvenančių Panemunėje, Šančiuose, Petrašiūnuose. Kai kurios gatvės – R. Kalantos, Radvilėnų, Vydūno ir kitos buvo užverstos medžiais ir tapo nepravažiuojamos.

Dėl nutrauktų kontaktinių tinklų, troleibusai negali kursuoti į Petrašiūnus ir Panemunę. Troleibusus, kai gatvėmis bus galima važiuoti, šiandien pakeis autobusai.

Bendrovės „Irgita” ir „Kauno švara” surinko brigadas, kurios mieste šalina nuverstus ir nulaužtus medžius.

Gyventojams, kurie negali pravažiuoti dėl ant gatvių ir kiemų nuverstų medžių, leidžiama patiems nusipjauti juos, jei jie turi tokią galimybę. Tačiau neleidžiama šalinti pasvirusius medžius, nes šie darbai gali kelti pavojų aplinkiniams.

„Dėkoju ugniagesiams, kurie visą naktį šalino nulaužtus medžius, o ryte į darbą kibo kita pamaina. Miestą jau kelintą kartą šiemet užklupo gamtos stichija. Gyventojus, seniūnijas, bendrijas raginu organizuoti talkas ir padėti sutvarkyti miestą”, – ragino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Seniūnijos skaičiuoja patirtus nuostolius. Savivaldybė ieškotų galimybių pagelbėti tiems gyventojams, kurie dėl audros būtų netekę stogo virš galvos.

Nuotraukas su audros padariniais Kaune rasite čia.

Dainoras Lukas,
Mero patarėjas viešiesiems ryšiams

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: