(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Gegužės 5 d. Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakultetas (A.Mackevičiaus g. 27) organizuoja atviras kūrybines dirbtuves Kauno miesto visuomenei. Meno mylėtojai tądien 12-15 val. apsilankę romantiškajame Pelėdų kalne galės prisijungti prie Kauno kolegijos menininkų – pasidžiaugti ir stebėti, kaip gimsta meno kūriniai.

Norintys išbandyti savo jėgas, kviečiami patys kibti į kūrybinį darbą ir kartu su J.Vienožinskio menų fakulteto menininkais pagaminti savo dirbinius. „Tai unikali nemokama galimybė mūsų miesto bendruomenėms nariams, padedant profesionalams, savo rankomis sukurti meną”, – teigia fakulteto dekanė Sigita Saulėnienė ir pastebi, kad renginio metu fakultetas suteiks medžiagas ir įrankius nemokamai, o pagamintus meno kūrinius apsilankiusieji galės pasiimti namo ir nustebinti namiškius, papuošti savo aplinką.

Norinčiųjų dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse lauks penkių skirtingų meno sričių specialistai – miestiečiai savo paslėptus talentus atskleis keramikos, stiklo, odos, dizaino ir dvejose tekstilės studijose.

Kūrybinės dirbtuvės – Kauno kolegijos renginių ciklo „Menų dienos 2010″ dalis. Šį ciklą gegužės 4 d. 16 val. menų fakulteto salėje atidaro Estijos menininkės Silvi Kalda knygos pristatymas. Jau dvyliktus metus iš eilės organizuojamas mados šou „Apkalbos”, vyksiantis gegužės 7 d. 19 val. laisvalaikio namuose „Nautilus” (Savanorių pr. 124), prie kurio augimo ranką pridėjęs fakulteto absolventas dizaineris Juozas Statkevičius. Gegužės 8 d. 11-14 val. rengiama „Mugė Pelėdų kalne”. Miestiečiai kviečiami apsilankyti ir įsigyti įvairių Kauno menininkų dirbinių.
Atgal Spausdinimo versija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: