(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauniečiai savo vaikams vis dažniau suteikia lietuviškus vardus. Kauno miesto savivaldybės Civilinės metrikacijos biuro vedėjas Kęstutis Ignatavičius informavo, kad šiemet iki gruodžio 22 dienos mieste buvo įregistruota 4180 naujagimių. Praėjusiais metais per tą patį laikotarpį jų gimė šimtu mažiau.

Lietuvos vardo tūkstantmečio metų pradžioje meras Andrius Kupčinskas kreipėsi į kauniečius, kad šiais – jubiliejiniais metais – kauniečiai naujagimiams suteiktų lietuviškus vardus. Visiems, kurie savo atžalą pavadindavo lietuvišku vardu, meras įteikė padėkos raštus.

„Labai malonu, kad kauniečiai atsiliepė į mano raginimą. Net 30 proc. padaugėjo lietuviškų vardų, tai puikus Lietuvos vardo tūkstantmečio paminėjimas“, – sako meras Andrius Kupčinskas.

Šiemet Kaune populiariausi vardai yra Joris (suteiktas 31 berniukui), Mantas (30), Gustas (22), Domantas (20), Ugnius (18), Žygimantas (15).

Populiariausi mergaičių vardai yra Ugnė (59), Gabija (58), Austėja (52), Saulė (36), Viltė (33), Rugilė (30), Smiltė (30).

Populiariausi ne lietuviški mergaičių vardai šiemet yra Ieva, Augustė, Emilija, Kamilė, Akvilė, Gabrielė, populiariausi ne lietuviški berniukų vardai – Lukas, Dominykas, Augustas, Matas, Rokas, Nojus, Benas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: