Kaune ketinama plėsti vandentiekio ir nuotekų tinklą

UAB „Kauno vandenys“ mieste ketina atlikti vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtrą. Įgyvendinant projektą, kuris dalinai finansuojamas Sanglaudos fondo lėšomis, mieste bus nutiesti 53 km naujų vandentiekio ir tiek pat kilometrų nuotakų tinklų.

Naujus tinklus ketinama įrengti Šančių, Aleksoto ir Vilijampolės seniūnijose. Šie miesto rajonai buvo pasirinkti ne atsitiktinai. Jie yra įtraukti kaip prioritetiniai į miesto tinklų plėtros strateginį planą, nes juose gyventojai turi daugiausiai problemų dėl vandentiekio ir nuotekų tinklų.

Įgyvendinus projektą „Vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtra Kaune“ bus užtikrintas gyventojams kokybiško geriamo vandens tiekimas ir nuotekų tvarkymas bei sudarytos kauniečiams galimybės prisijungti prie centralizuotų vandens tiekimo ir nuotekų nuvedimo sistemų.

Prie vandentiekio tinklų naujai galėtų prisijungti 5600 gyventojai, o prie nuotekų tinklų – apie 3500 gyventojai.

Preliminari viso projekto vertė yra 48,72 mln. litų. 95 proc. projektų lėšų bus finansuojama iš ES, o tik 5 proc. padengs „Kauno vandenys“.

Teikiant paraišką gauti Europos Sąjungos paramą, taryba privalėjo patvirtinti ir punktą, kad tvirtinant vandens paslaugų kainą (po projekto pabaigos praėjus ne ilgiau kaip 12 mėn.) bus įskaičiuotos visos UAB „Kauno vandenys“ išlaidos (įskaitant planuojamų ir įgyvendinamų projektų sąnaudas).

„Atlikus paskaičiavimus, vandens paslaugų kainą po projekto įgyvendinimo gali padidėti iki 1 proc., t.y. už vandenį 2 ct, o už nuotekas 3 ct.“, – sakė UAB „Kauno vandenys“ projektų įgyvendinimo grupės vadovas Dainius Gudavičius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: