(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Lapkričio 30 dieną Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko kvietimu savivaldybėje viešėjo Kaune išrinkti Seimo nariai.

Savivaldybėje lankėsi Rimas Jonas Dagys, Vincė Vaidevutė Markevičienė, Arimantas Dumčius, Auksutė Ramanauskaitė – Skokauskienė, Vydas Gedvilas, Rimas Antanas Ručys. Miesto vadovai su seimo nariais aptarė aktualiausius Kauno projektus, dalinosi problemomis. „Nemažai opių miestui problemų buvo aptarta išvažiuojamajame Vyriausybės pasitarime. Dabar džiaugiuosi, kad apie Kauno aktualijas galime padiskutuoti ir su Seimo nariais, kurie būdami kauniečiai yra neabejingi savo gimtajam miestui“, – sakė Kauno miesto meras.

Pasitarimo metu aptarti ir nacionalinės reikšmės klausimai: kaip plėtoti mokslo ir technologijų slėnius, spartinti Kauno laisvosios ekonominės zonos plėtrą, Valstybinio dramos teatro, Vytauto Didžiojo karo muziejaus renovacijos, Laisvės alėjos rekonstrukcija ir kiti klausimai. „Šiuo metu mums svarbiausios Kauno pramogų ir sporto rūmų arenos statybos Nemuno saloje finansavimo problemos. Iki šiol Kauno arenos statyboms panaudota 16 mln. litų valstybės biudžeto ir 22 mln. savivaldybės skolintų lėšų. Savivaldybė deda visas pastangas, kad Kauno arenos projekto finansavimo ir administravimo sutartis būtų pasirašyta kuo greičiau. 2009 metams Kauno arenai buvo numatyta 33,5 mln. litų iš ES struktūrinių fondų. Iš viso planuojama gauti 50 mln. litų ES paramos Kauno arenai“, – kalbėjo apie Kauno arenos statybos projekto įgyvendinimą A. Kupčinskas.

Kauno miesto vadovas prašė Seimo narių, kad kitiems metams būtų tikslinga skirta 29,5 mln., o ne 21 mln., nes praėjusiais metais numatytos valstybės investicijų programos lėšos buvo sumažintos perpus.
Seimo nariams buvo dar kartą priminta apie Kelių priežiūros ir plėtros programų finansavimo įstatymo koregavimą. Miesto meras keletą kartų kreipėsi į Susisiekimo ministeriją, Vyriausybę siūlydamas inicijuoti minėto įstatymo pakeitimą, kur būtų nustatyta, kad metinėse lėšų naudojimo sąmatose turi būti numatoma 80 procentų (šiuo metu tik 20 procentų) Programos finansavimo lėšų valstybei, savivaldybėms panaudoti vietinės reikšmės keliams tiesti ir taisyti.

„Lietuvoje vietinės reikšmės gatvės iš viso sudaro apie 60 tūkst. kilometrų, o tai yra beveik 3 kartus daugiau negu valstybinės reikšmės kelių ilgis. Vietinės reikšmės keliai yra ypatingai svarbūs kiekvieno Lietuvos gyventojo kasdieninei gyvenimo kokybei, smulkaus ir vidutinio verslo plėtrai ir pan. Šių kelių būklės gerinimas yra būtinas siekiant eismo saugumo didinimo. Pastaruoju metu tvarkant kelių infrastruktūrą ypač išryškėjo disproporcija tarp Lietuvos pagrindinių kelių ir likusių kelių būklės“, – argumentus savo siūlymui dėstė meras A. Kupčinskas.

Aušra Kriaučiūnaitė Partikienė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: