Kaune lankėsi projekto "Misija Lietuva 2030" dalyviai
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Visą liepos mėnesį po Lietuvą keliaujantys projekto „Misija Lietuva 2030“ dalyviai šiandien užsuko (liepos 19 d.) ir į Kauną.

70 jaunų žmonių leidosi į kelionę po Lietuvą, kurios metu ketina aplankys 103 miestus. Susitikimų metu komandų nariai kartu su vietos bendruomenėmis diskutuoja apie Lietuvos valstybės ir visuomenės ateitį, netradicinėmis priemonėmis dalinasi mintimis, kokią Lietuvą ir savo miestą jie įsivaizduoja po 20-ies metų.

Šio projekto tikslas – supažindinti šalies žmones su valstybės pažangos strategija „Lietuva 2030“, sutelkti visų mūsų jėgas, kuriant gražesnę Lietuvos ateitį. Pažangos strategija „Lietuva 2030“ yra kiekvieno iš mūsų strategija, kuri turi tapti pagrindiniu strateginio planavimo dokumentu.

„Pažangos strategija „Lietuva 2030“ yra pirmoji tokia strategija, kurią rašė visuomenė, kuri apima ne tam tikrą valdymo sritį, o visas gyvenimo aktualijas“, – vienbalsiai tvirtino projekto dalyviai.

Projekto dalyviai, apsilankę Kauno miesto savivaldybėje, pasakojo, kaip jiems sekasi įgyvendinti išsikeltus projekto tikslus, su kokiomis problemos susiduria.

Dalyvius labiausiai stebina, kad nemažai lietuvių net nenori diskutuoti apie tai, kaip gyvens mūsų šalis po 20 metų, nes tiesiog tiki, kad Lietuvos nebebus po dvidešimtmečio.

„Aš suprantu, kad didesnė dalis visuomenės gyvena šia diena, negalvoja apie tokią tolimą ateitį. Bet juk bet koks darbas prasideda nuo išsakytos minties, pokalbio, diskusijos, todėl džiaugiuosi, kad jūs prisiėmėt šią atsakomybę ir tapom projekto dalyviais, įgyvendintojais“, – sakė Kauno miesto mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

Netoli Kauno, prie Kačerginės, rugpjūčio pabaigoje Kauno jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“ organizuoja vasaros akademiją, į kurią susirinks visų Kauno jaunimo organizacijų lyderiai. Į šią akademija buvo pakviesti ir projekto „Misija Lietuva 2030“ dalyviai, kur galės pristatyti projekto viziją, tikslus.

Vicemeras apsidžiaugė, kad projekto dalyviai neaplenkė Kauno ir tikisi, kad jie atvyks rugpjūtį dar kartą į Kauną ir sudalyvaus vasaros akademijoje. Miesto vadovas taip pat palinkėjo sėkmės tolimesnėje kelionėje po Lietuvą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: