Kaune prasidėjo Pagyvenusių žmonių mėnesio renginiai
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kaune prasidėjo renginiai Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga. Visoje Lietuvoje minima Pagyvenusių žmonių diena, o Kaune – Pagyvenusių žmonių mėnuo.

Miesto Tarybos sprendimu jau kelerius metus visą spalio mėnesį senjorams skiriamas ypatingas dėmesys. Vyksta daugybė įvairiausių renginių, teikiamos nemokamos paslaugos.

„Sveikinu jus, susirinkusius į šventę. Man nesinori sakyti to žodžio „pagyvenusieji“. Visi mes kažkiek jau pagyvenę. Ne amžius, ne nugyventi metai svarbu. Kartais jaunas žmogus atrodo ir jaučiasi kaip senas, o pagyvenęs jaučiasi esąs jaunas, jis sportuoja ir atlieka tokius darbus, kokius gali atlikti jaunas žmogus.

Matau iš jūsų veidų, kad esate žvalūs, gyvybingi, todėl linkiu, kad dar ilgai ilgai išliktumėt tokie. Manau, kad susitiksime sportuodami. Sėkmės jums“, – sakė mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius.

Į šventės atidarymą prie Vytauto Didžiojo paminklo susirinko labai daug pasipuošusių senjorų. Pagerbti juos atvyko Socialinių paslaugų, Kultūros skyriaus atstovai.

Renginio vedėjas Vilius Kaminskas paskaitė keletą Justino Marcinkevičiaus ir Pauliaus Širvio eilėraščių.

Šventės atidarymo metu grojo „Ąžuolyno“ orkestras, šoko šio orkestro šokėjų grupė. Grojant orkestrui senjorai Laisvės alėja patraukė iki „Romuvos” kino teatro – čia vyko iškilmingas koncertas.

Prieš koncertą čia sugužėjusius senjorus vėl pasveikino mero pavaduotojas S. Buškevičius ir miesto Tarybos narys, Socialinių, šeimos ir jaunimo komiteto pirmininko pavaduotojas Kazimieras Nausėda. Su senjorais susitikti atvyko ir šio komiteto narė Loreta Kudarienė.

„Sveikinu jus, susirinkusius į istorinį „Romuvos” kino teatrą, kuris vienintelis iš aštuoniolikos liko „neprivatizuotas“. Nuo šiol čia dažnai vyks įvairūs renginiai, ateikite. Kai buvo rodomas filmas apie Lietuvos partizanus, šioje salėje tilpo 700 žmonių, nors yra 500 vietų”, – kalbėjo S. Buškevičius.

„Dėkoju jums, senjorai, už tai, kad didžiąją savo gyvenimo dalį paskyrėte Kaunui, Lietuvai, kad gyvendami sunkiu laikotarpiu nepalūžote, o dabar patirtį perduodate jaunimui.

Malonu, kad jūs esate tokie aktyvūs, žvalūs, domitės viskuo, kas vyksta Kaune. Linkiu kuo geriausios sėkmės“, – sakė K. Nausėda.

Savo kūrybos eiles apie skaitė K. Nausėdos sūnus Vytautas. Jis ne tik eilėmis, bet ir nuoširdžiu žodžiu išreiškė meilę savo tėvams, kurie užaugino penkis vaikus. Pasveikino senjorus, atvykusius į šventę.

„Romuvos” kino teatre senjorams dainavo berniukų choro „Varpelis“ dainininkų grupė, šoko Kauno kultūros centro „Tautos namai” tautinių šokių ansamblis „Šėltinis“, koncertavo Andrius Apšega, Jomantė Šležaitė, Mantas Gasevičius, Audronė Eitmanavičiūtė, Loreta Chaidari, smuiku grojo Vilhelmas Čepinskis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: