(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Birželio 29 dieną Kauno miesto mero pavaduotojas Steponas Vaičikauskas susitiko su Siameno (Kinija) verslo atstovų delegacija.

Birželio 28-29 dienomis Kaune lankosi 15 asmenų Siameno verslo atstovų delegacija, vadovaujama Kinijos tarptautinės prekybos skatinimo tarybos Siameno padalinio prezidento Lin Shuxi.

„Labai džiaugiuos,i galėdamas priimti Siameno delegaciją Kauno mieste. Ypatingai džiugu vėl sutikti Lin Shuxi, su kuriuo ne taip seniai bendravome Šanchajuje vykusioje tarptautinėje parodoje „Expo 2010“. Kaunas ir Siamenas bendradarbiauja jau devyneri metai ir kasmet ryšiai tarp miestų tik stiprėja. Pernai Kaune lankėsi Kinijos delegacija, o šių metų gegužės mėnesį Kauno muziejuje buvo atidaryta Kinijos fotografijos paroda, kuri sulaukė tiek miestiečių, tiek miesto svečių dėmesio“, – kalbėjo vicemeras.

„Mūsų delegacijai malonu atvykti į Kauną ir pamatyti miesto gyvenimą iš arti. Siamenas domisi pačiomis įvairiausiomis bendradarbiavimo sritimis: kultūrinėmis, verslo, akademinėmis“, – apie ryšių vystymą sakė Siameno delegacijos vadovas.

Kauno miesto savivaldybė ir Siameno miestas (Kinija) 2001 m. kovą pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuria miestai sutarė plėsti draugiškus miestų gyventojų santykius ir prekybinius – ekonominius ryšius, suaktyvinti mainus ir bendradarbiavimą mokslo, technikos, kultūros, švietimo, sporto, turizmo, laisvų ekonominių zonų kūrimo, ekonominių ryšių užmezgimo, investicijų skatinimo ir kitose srityse.

Po susitikimo Kauno miesto savivaldybėje, Siameno delegacija išvyko į Pramonės, prekybos ir amatų rūmus, kur buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Kauno ir Siameno prekybos rūmų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: