(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės taryba pritarė, kad teritorija ties Trakų ir Krėvos gatvių sankirta būtų pavadinta Tibeto skveru.

Ši teritorija ribojasi su Trakų ir Krėvos gatvėmis ir yra į pietryčius nuo Trakų ir Krėvos gatvių sankirtos, rytinėje Krėvos g. pusėje.

Gegužės 12 dieną Kolegijos nariai pritarė idėjai, jog Kaune galėtų atsirasti vieta, pavadinta Tibeto vardu.

„Nors teritorija yra maža, tačiau jai galima suteikti skverelio vardą. Pasaulyje yra žinoma daug mažesnių teritorijų, kurios turi skvero vardą. Mūsų skyrius svarstė ne vieną variantą. Buvo siūlomos vietos prie Laisvės alėjos pabaigos, prie senosios žibalinės senamiestyje, tačiau pasirinkta teritorija ties Trakų ir Krėvos gatvių sankirta, šalia kurios veikia įvairių tautų ir religinių konfesijų atstovų įstaigos“, – kalbėjo Urbanistikos skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius.

Miesto savivaldybei Tibeto vardą suteikti skverui Kaune pasiūlė Tibeto kultūros labdaros ir paramos fondas. Pasiūlyta vieta tiko fondui.

„Pasiūlyta vieta yra netoli centro, ji netrukdys miesto centro gyvenimui ir veiklai, ji respektabili“, – sakė Tibeto kultūros labdaros ir paramos fondo direktorius Gintaras Dručkus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: