Kaune studento pažymėjimus bus galima atsiimti greičiau

Studentų atstovai rado būdą, kaip pagreitinti studentų pažymėjimų (LSP) išdavimą. Juos atsiimti bus galima ir specialiai įsteigtame punkte – Kaune.

Dėl tų studentų, kurie nespės atsiimti pažymėjimų iki spalio 1 dienos, Lietuvos studentų sąjunga kreipėsi į viešojo transporto įmones.

Nuo sekmadienio, spalio 2 d., studentai savo pažymėjimus galės atsiimti ne tik bankuose, Lietuvos studentų sąjungos biure Vilniuje, bet ir Kaune – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Studentų atstovybėje.

Punktas buvo įsteigtas tam, kad antrame pagal studentų skaičių mieste būtų kuo greičiau išdalinti pažymėjimai.

Dėl tų studentų, kurie gaus savo LSP po spalio 1 dienos, Studentų sąjunga tiesiogiai kreipėsi į viešojo transporto įmones, prašydama, jog aukštųjų mokyklų išduotas pažymas pateikiantiems studentams nebūtų taikomos sankcijos naudojantis viešuoju transportu.

„Šie metai yra pirmi, kai gaminami naujos kartos studentų pažymėjimai, kuriuose iš karto yra integruoti ir elektroniniai transporto bilietai. Dėl biurokratinių procedūrų įteisinant šį naujo pavyzdžio dokumentą ir bilieto integracijos pažymėjimų gamyba užtruko“, – teigia Lietuvos studentų pažymėjimų projekto vadovas Nedas Kundrotas.

Pasak N. Kundroto, pirmieji LSP studentus pasiekė vakar, specialiai situacijai suvaldyti įkurtame LSP platinimo padalinyje Lietuvos studentų sąjungos biure (A. Vivulskio g. 36, Vilnius).

Čia studentai priimami pagal išankstinę registraciją kasdien nuo 9 val. ryto iki 21 val. vakaro. Iki pirmadienio tokiu būdu studentams tikimasi išdalinti per 2000 LSP. Likusią dalį jų pirmiesiems užsisakiusiems naująjį LSP planuojama išduoti pirmąją spalio savaitę.

Naujasis padalinys Kaune, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Studentų atstovybėje, dirbs nuo sekmadienio iki penktadienio. Sekmadienį nuo 12 val. iki 21 val., darbo dienomis nuo 13 iki 21 valandos.

Studentai bus aptarnaujami pagal išankstinę registraciją www.lsp.lt tarp banko padalinių pasirinkę šį. Per dieną tikimasi priimti per 250 studentų.

Lietuvos studentų sąjunga paskelbs viešojo transporto įmones, kurios geranoriškai atsižvelgs į prašymą, kad nuo spalio 1 dienos studentams dar būtų leidžiama naudotis lengvatomis, parodžius aukštųjų mokyklų išduotas pažymas.

Studentų sąjunga primena, jog užsisakius pažymėjimus studentai viešuoju transportu lengvatomis gali naudotis pateikę aukštosiose mokyklose išduotas pažymas, kurios galioja iki spalio 1 dienos.

Pats naujos kartos studento pažymėjimas galios iki studijų baigimo, o ne vienerius metus kaip anksčiau. Juo ne tik bus galima naudotis kaip elektroniniu transporto, bet ir kaip bibliotekos bilietu. Taip pat planuojama modernųjį pažymėjimą pritaikyti kaip įėjimo į bendrabutį raktą ar kortelę kopijavimo aparatams, įdiegti kitas studentams naudingas paslaugas.

Studentų sąjungos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: