(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Rugsėjo 25 d. Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 2-osios komandos stadione (Rusų g. 4) pirmą kartą rengiamos Lietuvos jaunimo ugniagesybos sporto varžybos Kauno ugniagesybos sporto veteranų taurei laimėti. Jose dalyvaus Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Visagino ir Telšių komandos. Šių varžybų tikslas – tęsti ir stiprinti šalies ugniagesių profesinio sporto tradicijas tarp Lietuvos jaunimo, nustatyti pajėgiausius sportininkus, skatinti jaunimą siekti aukštesnio meistriškumo lygio bei populiarinti ugniagesybos sportą.

Šių varžybų metu jubiliejaus proga taip pat bus pagerbtas Kauno ugniagesybos sporto veteranas, ugniagesybos sporto meistras Jonas Kvieškevičius.

Varžybų dalyvių komandas sudarys 8 nariai: 3 jauniai (gimę 1991-1992 m.), 3 jaunučiai (gimę 1993-1994 m.) ir 2 vaikai (gimę 1995 m. ir jaunesni). Individualiose rungtyse iš kiekvienos komandos taip pat galės dalyvauti ir po 3 merginas. Jų amžius neribojamas. Sportininkai kovos lipimo kablinėmis kopėčiomis į 3-iąjį ir 2-ąjį mokomojo bokšto aukštus, 100 m kliūtinio bėgimo ir kovinio išsidėstymo nuo gaisrinio motosiurblio rungtyse.

Varžybas rengia ir joms vadovauja Kauno ugniagesių savanorių draugija, vadovaujama draugijos pirmininko ir varžybų vyriausiojo teisėjo Vito Rimkaus. Pasak V. Rimkaus, šių varžybų iniciatorius taip pat buvo ir didelis ugniagesių sporto entuziastas, Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Parengties užtikrinimo skyriaus vyresnysis specialistas, ugniagesybos sporto treneris Vytautas Vilimavičius. “O varžybos ir jose iškovoti medaliai yra didelė paskata vaikams treniruotis ir siekti aukštesnių rezultatų,” – sakė V. Rimkus.

Pirmąją vietą iškovojusi komanda bus apdovanota Kauno ugniagesybos sporto veteranų atminimo taure, sportininkai – diplomais ir medaliais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: