(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas susitiko su VšĮ „Ekotenisas“ direktoriumi Edmundu Ališausku, su kuriuo aptarė teniso plėtojimo galimybes Kauno mieste. Susitikime taip pat dalyvavo mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius, Kūno kultūros ir sporto skyriaus atstovai.

VšĮ „Ekotenisas“ įsteigta siekiant plėtoti lauko teniso sportą. Jos veiklos idėja yra pagrįsta visuomeniškumu, teniso sporto prieinamumu plačiajai visuomenei Kauno mieste ir Lietuvoje. Mes siekiame sukurti lauko teniso traukos centrą, kuriame galėtų lankytis visi, norintys užsiiminėti šia sporto šaka, nepriklausomai nuo socialinės padėties ir amžiaus.

VšĮ „Ekotenisas“ savo veiklą vykdo moderniausiame Kauno uždarame sporto komplekse Draugystės gatvėje 10. Čia įrengtos aštuonios kiliminės dangos aikštelės, kurių techninės – sportinės savybės leidžia žaisti tenisą vaikams, mėgėjams, profesionaliems sportininkams ir senjorams. Centre sudarytos galimybės treniruotis Badmintono mokyklos auklėtiniams.

Populiarinant lauko tenisą Kaune, vykdomos įvairaus amžiaus grupių mėgėjų, profesionalų, vaikų, senjorų varžybos.

„Džiugu, kad yra teniso sporto entuziastų, kurie ne tik patys žaidžia, bet stengiasi, kad ši sporto šaka taptų populiari ir tarp visų miestiečių. Būtų iš ties puiku, jei Kaune atsirastų uždarų patalpų teniso mokykla: taip teniso meistrai būtų užauginami nuo pačių mažiausių žaidėjų. Tenisas, kaip ir kiekviena sporto šaka, svarbi miestui ir jo gyventojams“, – sakė meras A. Kupčinskas.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas kovo 27 d. 13 val. stebės „ecoTENNIS“ žiemos sezono uždarymo dvejetų turnyrą. Jame dalyvaus žaidėjai iš Kauno, Vilniaus, Klaipėdos ir kitų Lietuvos miestų.

Dar šiemet planuojama surengti ir Kauno mero globojamą tarptautinį senjorų „Kauno taurės“ turnyrą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: