(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Penktadienį Kauno miesto savivaldybėje įvyko Lietuvos merų klubo posėdis. Jame dalyvavo dabartiniai bei buvę įvairių Lietuvos miestų merai.

Posėdžio pradžioje buvęs Klaipėdos meras Benediktas Petrauskas Kauno merui Andriui Kupčinskui perdavė klubo vėliavą. „Leiskite iškilmingai perduoti mūsų klubo vėliavą, kuri visus metus buvo saugoma Lietuvos pajūrį. Visus šiuos metus vėliavą saugosite, gerbsite ir mylėsite jūs“, – sakė Klaipėdos meras.

Kauno miesto vadovas padėkojo buvusiam Kauno merui Arvydui Garbaravičiui, kurio iniciatyva šis posėdis šiandien įvyko Kaune. „Aš labai džiaugiuosi ir sveikinu visus, atvykusius į Kauną. Žinoma, gaila, kad ne visi klubo nariai gali dalyvauti posėdyje, nes tikrai žinau, kokia gali būti įtempta mero darbotvarkė. Be to, norėčiau padėkoti už garbę šiais metais saugoti Lietuvos merų klubo vėliavą“, – kalbėjo meras A. Kupčinskas.

Susitikime su merais taip pat dalyvavo vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis ir Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Vitalijus Pacevičius.

Posėdžio metu vidaus reikalų ministras R. Palaitis kalbėjo apie viešojo administravimo įstaigų laukiančius pokyčius, panaikinus apskritis, nes dalis funkcijų bus perduotos savivaldoms. Taip pat buvo apžvelgta situacija, kaip krizė paveikė miesto savivaldybes.

Vėliau klubo nariams buvo plačiau pristatyti pagrindiniai Kauno investiciniai projektai: Žalgirio arena, kultūros ir sporto centras „Girstutis“, Laisvės alėjos pertvarkymas ir kiti.

Informacija apie Lietuvos merų klubą

Lietuvos merų klubas įkurtas 1992 metais (tuo metu vadinosi Lietuvos didžiųjų miestų ir kurortų sąjunga) ir anuomet buvo vienintelė visuomeninė organizacija, atstovaujanti narių – savivaldybių interesams Seime ir Vyriausybėje.

Šios sąjungos specialistų ir vadovų pastangomis buvo įkurta Lietuvos savivaldybių asociacija, parengti jos veiklos principai ir veiklą reglamentuojantys dokumentai. Siekiant nedubliuoti abiejų organizacijų veiklos, Didžiųjų miestų sąjunga reorganizuota į Lietuvos merų klubą.

Šiuo metu klubo nariais yra Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės, Visagino, Druskininkų, Palangos, Birštono ir Neringos miestų esami ir buvę merai.

Vilija Žukaitytė,
Tarybos sekretoriato vyriausioji specialistė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: